Skip to main content

„Igram, pišem, lajkam“ čeka novu generaciju učenika novinara!

Projekt sportskog novinarstva Hrvatskog školskog sportskog saveza, vraća se i ove godine te započinje s prijavama svih zainteresiranih srednjoškolaca koji žele sudjelovati u medijskim aktivnostima školskog sporta.

 

Projekt „Igram, pišem, lajkam“ sportskog novinarstva nastavlja s radom u 2023. godini. Čekamo prijave novih 15 finalista koji će nam se pridružiti na IPL novinarskom kampu i s našom prvom generacijom učenika novinara pratiti državna prvenstva u 2023.

Hrvatski školski sportski savez ove godine na sudjelovanje u projektu poziva sve zainteresirane učenice i učenike srednjih škola. Prijaviti se mogu bilo kojim sportskim novinarskim uratkom, o čemu više možete pročitati ovdje.

 

OTVORENE PRIJAVE

Prijave su otvorene te traju do 15. siječnja 2023. godine, nakon čega HŠSS autore najboljih 15 radova poziva na trodnevni novinarski kamp u Poreč na kojem će naučiti o osnovnim postavkama sportskog novinarstva, pisanju izvještaja sa školskih natjecanja, intervjuima, stvaranju sadržaja za društvene mreže te osnovama fotografiranja i stvaranja jednostavnih videa.

 

IPL NOVINARSKI KAMP

S njima će raditi sportski novinari, sveučilišni profesori, ali i stručnjaci u području društvenih mreža i sportske fotografije te ih pripremiti za uspješno sudjelovanje na ostalim državnim prvenstvima.

Ponovno pozdravljamo uspješne novinare poput Marina Šareca i Ivana Fedora, a upoznajemo i nove medijske stručnjake poput Ivana Doriana Molnara i Sare Horvatić (dakle i neke bivše IPL novinare). Partner edukacije je Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu čiji će volonteri pomoći u planiranju i provedbi radionica.

 

IPL novinarski kamp ponovno se vraća na Državno prvenstvo u hrvanju i sportskom plesu, ovoga puta od 5. do 8. veljače u Poreču.

 

Kako nam je bilo prošle godine, pogledajte u videu IPL novinara Simona Brešćanskog.

 

DRŽAVNA PRVENSTVA U ŠKOLSKOM SPORTU

Nakon edukacije, svi će finalisti projekta svoja novostečena znanja moći pokazati u praksi na nekom od nadolazećih državnih prvenstva te pisanjem, fotografiranjem i intervjuiranjem stvarati sadržaj koji će se ocijenjivati i na temelju kojeg će se odabrati pobjednici projekta.

JEDAN DAN U ŽIVOTU IPL NOVINARA POGLEDAJTE OVDJE.

Prošlogodišnja pobjednica projekta je naša draga Dora Maravić, o čijem IPL iskustvu možete više pročitati ovdje.

 

PRIJAVI SE I TI!

Pozivamo učenice/učenike i mentore da se prijave za sudjelovanje u ovom projektu i postanu dio naše sportske zajednice! Prijavite se do 15. siječnja i već u veljači postanite dio školske sportske obitelji.

Nova iskustva u školskom sportu, poput našeg puta u Bruxelles na međunarodni sportski event SheRuns Active Girls' Lead čekaju nove školske sportske novinare.

Detaljne upute za voditelje i učenike pronađite OVDJE.

 

Za sva dodatna pitanja i informacije o projektu, načinu prijave i promjenama, možete se javiti na ipl@skolski-sport.hr. Sretno svima!

Datum početka
24/12/2022
Datum završetka
22/02/2023