Skip to main content

Fair play karton: KOLEGA I MENTOR

Jedna od posebnijih priča ovog Državnog prvenstva zasigurno je ona mladog Emanuela. Dolazi nam iz Čavla, a na Završnicu došao kao dio ekipe, ali i mentor mlađim odbojkašima svoje škole.

Popričali smo s Bojanom Kukec, voditeljicom Osnovne škole Čavle iz Primorsko-goranske županije i Emanuelom Milkovićem kojeg je nazvala svojim učenikom-mentorom.

Ovo je bilo natjecanje za 5. i 6. razrede osnovnih škola, a s vama je i Emanuel, možete li nam detaljnije opisati o čemu se tu radi:

„Emanuel je već dugi niz godina u odbojci, sudjelovao je i na Državnom prvenstvu za 7. i 8. razrede u Poreču. Već u rujnu iskazao je interes za pomoć, tumačio  mi je pravila i još neke dodatke. Krenuo je raditi s curama na lokalnim natjecanjima i evo istaknuo se, pokazao želju, volju, trud te sam ga pozvala da dođe asistirati ekipi petaša i šestaša. Iznimno sam zadovoljna jer se pokazao kao odličan mentor“.

Emanuel, iskrene čestitke. Kako se osjećaš jer te nastavnica odabrala da budeš njena desna ruka na Državnom prvenstvu?

„Meni je ovo velika čast, jako sam zahvalan njoj i cijeloj ekipi na ukazanom povjerenju i nadam se da sam dobro odradio zadatak“.

Koliko dugo treniraš odbojku, imaš li iskustva u natjecanjima?

„Treniram pet godina u klubu, odlazio sam na brojna natjecanja te imam dosta iskustva koje prenosim mlađima“.

Jesi li ponosan na svoju ekipu, kako su dečki odigrali, i kakav je vaš odnos? Gledaju li te kao mentora, nekoga koga moraju slušati ili vlada prijateljski, opušten odnos?

„Dečki su natjecanje odigrali odlično, ponosan sam na njih. Gledaju me kao mentora, ali sa utjecajem kolegijalnog statusa. Svi zajedno smo jedna složna ekipa i super nam je“.

Što ostali profesori u Vašoj školi kažu Emanuela? On zasigurno ima puno posla oko učenja, a on izdvaja vrijeme, trud i volju da vam pomogne.

„Da, definitivno, imamo potporu od ravnateljice i cijelog kolektiva. Djecu usmjeravamo da budu dobri, pošteni, pomažu zajednici, ali prije svega da budu sportaši i žive zdrav i pošten život. Baš kao naš Emanuel“.

Planiraš li se nastaviti baviti ovakvim podučavanjem?

„Naravno da ću uvijek biti tu za sve koji me trebaju. Isto tako nadam se da ću nekada ponovo imati ovakvu priliku“.

Za kraj razgovora, pitali smo ga je li već čuo za nagradu Fair play karton na što je odgovorio da nije. Kaže kako se po prvi put susreće s nečim takvim te da ga je jako iznenadilo. Nadamo se kako je Emanuel zadovoljan ovogodišnjim prvenstvom te da će se nastaviti truditi i doprinositi sportskoj zajednici. Isto tako, poziva sve mlade da slijede njegov put i tko zna, možda jednog dana i vas nagradimo nekom novom nagradom!

Tea Šeparović, IPL novinarka

Datum početka
01/06/2022
Datum završetka
03/06/2022