Skip to main content

DP u odbojci za osnovne škole – najglasnije i najveselije prvenstvo u 2022. godini

Završnica Državnog prvenstva u odbojci za osnovne škole odigrala se 10. svibnja u dvorani Intersport.

 

Polufinalne utakmice kod dječaka igrali su Polet iz Daruvara protiv Vidre iz Zagreba. Vidre su prvi set preokrenuli u svoju korist dok je u drugom setu Daruvar malo boljim smečiranjem i servisima pobjedio. Treći set koji se igra do 15 ipak je otišao Zagrepčanima te su oni prošli u borbu za zlatom. Druga polufinalna utakmica se igrala između Grdelina iz Kaštela Starog i Viktorovca iz Siska. Viktorovac je u oba seta boljom igrom nadigrao Kaštel Stari te su tako dječaci iz Siska prošli u finalnu utakmicu zajedno s Zagrepčanima.

Fair Play karton dobio je Dominik Maričević, igrač iz OŠ Viktorovac iz Siska koji je čak dvaput priznao dodir lopte koja je otišla u out. To je primijetila Tehnička komisija koja ga je nagradila Fair play kartonom. Više o projektu saznajte ovdje.

Kod djevojčica u polufinalu susrele su se škole Iks iz Ivaneca i Alojzija Stepinca iz Zagreba. Bila je to vrlo napeta utakmica s puno preokreta u prva dva seta, ali je ipak u trećem setu završila u korist Zagrepčanki koje su prošle u finale. Drugu polufinalnu utakmicu igrale su škole Jovalija Valpovo iz Valpova i Đuro Pilar iz Slavonskog Broda. Još napetija utakmica s još više preokreta i emocija, a nakon dva teška i umarajuća seta otišla je u korist djevojčica iz Valpova koje su ostvarile prolaz za borbu u finalu.

Finale za dječake igrali su Viktorovac iz Siska i Vidra iz Zagreba. Nakon napeta prva dva seta u kojima su navijači s tribina bodrili obje ekipe, rezultat je uz puno promjena u rezultatu i vodstvu bio 1:1 u setovima. Treći set uz još veću podršku s tribina i klupe ipak je otišao u korist Zagrepčana i tako su postali prvaci ovog državnog prvenstva. Treće mjesto kod mladića igralo se između škola Polet, Daruvar i Grdelin iz Kaštela Starog. Prvi i drugi set igrali su se poen za poenom.

"Dečki su stvarno borbeni i osjeća se napetost među timovima." – kažu navijači s tribina.

Bronca se također odlučivala u trećem setu. Treći set uz jednaku napetost kao i u prva dva na kraju je ipak osvojen od strane dječaka iz Daruvara koji su zasluženo dobili broncu oko vrata.

Kod djevojaka u ne toliko napetoj finalnoj utakmici, ali s jednakom željom za zlatom, suočile su se škole Jovalija Valpovo iz Valpova i Alojzija Stepinca iz Zagreba. Unatoč glasnom navijanju za Valpovo, Zagrepčanke su imale više uspješnih obrana i bolje napade. Zbog velikog vodstva su se opustile te se Valpovo polako vraćalo u utakmicu, ali su zadržale prednost i tako su osvojile prvo mjesto na Državnom prvenstvu. U utakmici za treće mjesto škola Iks iz Ivaneca igrala je protiv škole Đuro Pilar iz Slavonskog Broda. Napeta utakmica je uz glasno navijanje s klupe završila u prva dva seta. Djevojke iz Ivaneca kući nose broncu.

 

Poredak kod mladića: 1. mjesto Vidra, Zagreb 2. mjesto Viktorovac, Sisak 3. mjesto Polet, Daruvar. Poredak kod djevojaka: 1. mjesto Alojzija Stepinca, Zagreb 2. mjesto Jovalija Valpovo, Valpovo 3. mjesto Iks, Ivanec.

„Odličan je osjećaj pobjediti, sretne smo što smo dobile tu priliku sudjelovanja na Državnom prvenstvu” – rekle su to prvakinje iz Zagreba sa zlatnom medaljom oko vrata.

„U drugi set smo čak i dobro ušli, a u trećem smo se vratili I izvukli pobjedu. Jako sam zadovoljan i ponosan”- rekao nam je igrač iz Zagreba koji je osvojio zlato.

Želja za medaljom, fair play, veća ili manja napetost, borba, navijanje. Sve to i još mnogo toga moglo se vidjeti u današnjoj završnici DP-a u odbojci za osnovne škole.

Sve što se događalo na natjecanju dočarali su i na društvenim mrežama popratili vaši IPL novinari koji prate sva državna prvenstva. Rad novinara možete pogledati na instagram profilima @skolski_sport i @ipl_novinari, također i na tiktoku @skolski_sport. Pratite i uživo prijenose na linkt.ree koji svojim komentarima i dojmovima našim pratiteljima donose IPL novinari.

 

Patrik Antolović, IPL novinar s Ivonom Švaganović i Dorom Maravić

Datum početka
08/05/2022
Datum završetka
10/05/2022