Skip to main content

World School Sports Games 2021 - hrvatska delegacija vraća se iz Beograda s osam medalja

Hrvatska delegacija prošlog je tjedna sudjelovala na ISF U15 World School Sports Games u Beogradu. Predstavnici iz osam škola i Hrvatskog hrvačkog saveza osvojili su ukupno osam medalja; jednu zlatnu u atletici, šest srebrnih u košarci, odbojci, atletici i hrvanju te jednu brončanu u hrvanju.

 

 

Hrvatski školski sportski savez sudjelovao je u ISF U15 Svjetskim školskim sportskim igrama u Beogradu koje su održane od 11. do 19. rujna 2021. U sklopu programa djeca ispod 15 godina natjecala su se u 14 sportova, te su sudjelovala u aktivnostima poput Susreta nacija i Fun and Skill zone, dok su predstavnici delegacija prisustvovali Školskom sportskom forumu,  i internim susretima između delegacija. 

Na ovom međunarodnom školskom sportskom događaju u organizaciji ISF-a i Školskog sportskog saveza Srbije hrvatsku delegaciju činilo je ukupno 77 osoba od čega 56 učenika i učenica, 13 trenera, 4 suca, 2 službene osobe te 1 vođa delegacije i 1 zamjenik vođe delegacije. Hrvatske ekipe nastupile su u muškoj i ženskoj konkurenciji u atletici, hrvanju, košarci i odbojci. 

 

Osnovne škole koje su sudjelovale u događaju:

Naziv škole

Sport

Broj učenika

Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar

Odbojka dječaci

10

Osnovna škola Vladimira Nazora Vrsar

Odbojka djevojčice

10

I. osnovna škola Čakovec

Košarka dječaci

10

Osnovna škola Ivana Gundulića Dubrovnik

Košarka djevojčice

10

Osnovna škola Novi Marof

Atletika dječaci

2

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica

Atletika djevojčice

2

II. osnovna škola Čakovec

Atletika djevojčice

1

III. osnovna škola Čakovec

Atletika djevojčice

1

Delegacija Hrvatskog hrvačkog saveza

Hrvanje dječaci i djevojčice

10

 

Ukupno je osvojeno osam medalja od čega jedna zlatna u atletici, šest srebrnih u košarci, odbojci, atletici i hrvanju te jedna brončana u hrvanju.

 

Odbojkaši su bili u prilici osvojiti medalju, no poraženi su u utakmici za 3. mjesto. Ekipa dječaka u košarci osvojila je peto mjesto. Hrvatska štafeta djevojčica na 4x100 metara osvojila je peto mjesto, a osvojeno je i četvrto mjesto u bacanju kugle za djevojčice, sedmo mjesto u skoku u dalj za dječake, šesto mjesto u bacanju kugle za dječake. Osim bronce, hrvatska je u hrvanju osvojila još tri četvrta mjesta i četiri peta mjesta.

 

Pogledajte konačne rezultate natjecanja: 

Rezultat

Sport/disciplina

Ekipa/pojedinci

1. mjesto

Atletika djevojčice – 200 m

Nevia Fotak (II. OŠ Čakovec)

2. mjesto

Atletika djevojčice – skok u dalj

Nevia Fotak (II. OŠ Čakovec)

2. mjesto

Atletika dječaci – 200 m

Jurica Hohšteter (OŠ Novi Marof)

2. mjesto

Hrvanje djevojčice – 66 kg

Veronika Vilk (OŠ E. Kumičića Slatina)

2. mjesto

Hrvanje djevojčice – 62 kg

Ines Šimunović (OŠ Klinča Sela)

2. mjesto

Odbojka djevojčice

OŠ Vladimira Nazora Vrsar

2. mjesto

Košarka djevojčice

OŠ Ivana Gundulića Dubrovnik

3. mjesto

Hrvanje GR dječaci – 52 kg

Alvin Crnojević (OŠ Sesvetski Kraljevec)

Pored sportskih natjecanja, hrvatski sportaši gotovo su svakodnevno sudjelovali u organiziranim „Fun and Skill“ zonama gdje su se provodile različite igre i aktivnosti u slobodno vrijeme sportaša. Hrvatska je delegacija sudjelovala na svečanoj ceremoniji otvaranja igara u mimohodu zemalja, a kasnije istog dana i na „Noći nacija“ u kojoj smo se predstavili promotivnim materijalima Hrvatske turističke zajednice te lokalnih turističkih zajednica, promotivnim videom te plesnim nastupom. 

 

 

Osim dodatnih aktivnosti za učenike Ivan Dujić i Tomislav Paripović sudjelovali su na ISF Sportskom Forumu na kojemu su, nakon uvodnih govora, bile organizirane dvije panel rasprave u kojima je bilo govora o vrijednosti organiziranog sporta u školama i zdravim navikama kod djece i mladih.

Čestitamo još jednom svim učenicima koji su s nama sudjelovali u ovom događanju, kao i organizatorima na izvrsnoj provedbi - veselimo se novim izdanjima ovakvih događanja, kao i novim projektima koji će nam pokazati najbolje od hrvatskog školskog sporta.

 

Foto: HŠSS, ISF & privatna arhiva

 

Datum početka
11/09/2021
Datum završetka
19/09/2021