Skip to main content

VZF: Učenici Virovitičko-podravske županije na radionicama učili o zdravim navikama

Školski sportski savez Virovitičko-podravske županije i ove je godine organizirao zanimljivu radionicu i predavanje o zdravoj prehrani i zdravim životnim navikama u sklopu projekta Vrtim zdravi film. Predavanje namijenjeno učenicima, voditeljima školskih sportskih društava i ravnateljima osnovnih škola s područja Virovitičko–podravske županije, održano  petak u suhopoljskom dvorcu Janković.

Vrtim Zdravi Film dio je globalne Nestlé inicijative pod nazivom Nestlé for healthier Kids Global Programme, kojem je cilj educirati što više djece školske dobi o važnosti pravilne prehrane i bavljenja tjelesnom aktivnošću, u svrhu stjecanja zdravih životnih navika. Hrvatski školski sportski savez u ovom projektu educira učenike viših razreda osnovne škole kako bi poruke usvojili tijekom životne faze u kojoj formiraju svoje stavove i ponašanja te im pomaže da usvoje zdrave navike koje će biti dio njihovih života i u kasnijoj dobi.

Ove godine u Virovitičko-podravskoj županiji angažirana je autorica kuharica, cheffica i kreatorica digitalnog sadržaja Nastasja Chiara Petrić, vrhunska kuharica koja je sa školarcima održala zanimljivu radionicu pripreme hrane i kuhanja. U projektnom danu sudjelovala je i nutricionistica Koraljka Novina Brkić iz tvrtke Nestlé koja naglašava:

Ideja projekta je edukacija školske djece o važnosti pravilne prehrane i velike potrebe za fizičkom aktivnosti, pogotovo u njihovoj dobi. S profesorima, koji su na neki način i provoditelji projekta, želimo izmijeniti znanja i iskustva i pokazati im neke nove smjernice kako bi i oni obogatili svoje znanje i kako bi lakše to znanje mogli prenijeti svojim učenicima tijekom ovog programa.

Poznato je da Hrvatska nema dobru statistiku što se tiče djece i prekomjerne tjelesne težine. Djeci nedostaje u prehrani više povrća, voća i više raznolikih namirnica i to je ono što pokušavamo polagano promijeniti.

Projekt su odobrili Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo zdravstva te Agencija za odgoj i obrazovanje, a u novoj školskoj godini očekuje se sudjelovanje do 180 škola iz Republike Hrvatske. U Virovitičko-podravskoj županiji sudjeluje šest škola, a sve o održanim radionicama pročitajte OVDJE (www.icv.hr).

Prilog Plave televizije pogledajte na Facebooku:

 

Fotografije: K. Toplak & ŠSS VPŽ

Datum početka
09/12/2022
Datum završetka
09/12/2022