Skip to main content

Samanta Fabris nova je ambasadorica školskog sporta!

Hrvatski školski sportski savez na Svečanosti školskog sporta objavio je i predstavio nove ambasadore školskog sporta, među kojima je i hrvatska odbojkašica i kapetanica odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris.

Samanta Fabris naša je najbolja odbojkašica i kapetanica hrvatske ženske reprezentacija - svojim će radom i zalaganjem u školskom sportu poticati mlade odbojkašice i odbojkaše i na našim županijskim i državnim prvenstvima da svoj žar, ljubav prema sportu i dobre rezultate uvijek nose sa sobom na terenu i izvan njega.

Dolazi iz malog istarskog sela te je svoje dječje dane provodila s dečkima u OŠ Tinjan, prvo igrajući tenis te nogomet i ostale rekreativne sportove, a tek kasnije odbojku! Kao i mnogi mladi danas, istražuje sportove i traži ono što joj najviše odgovara, a oko svog sporta se premišlja ne znajući da ju čeka izvrsna karijera: Nedaleko od kuće cure su trenirale odbojku te sam s 13 godina krenula s njima na treninge, a kao najvišu i bez koordinacije, stavili su me na srednjaka. Iskreno, nisam bila previše oduševljena odbojkom, očajavala sam kada je bilo vrijeme za trening”, prenosi Večernji list

Klupski život morao je biti samostalan, već sa 16 u novoj školi i novom okruženju, bez roditelja. Samanta je zbog odbojke otišla od kuće najprije na četiri godine u Rijeku, zatim je sedam godina igrala u Italiji, a posljednje tri je članica Dinama iz Kazanja. Hrabro je krenula u svijet profesionalne odbojke, a danas njen uspjeh potvrđuju i njeni rezultati: s Dinamomje lani osvojila sva tri moguća trofeja - prvenstvo, kup i superkup Rusije. 

Kao nova ambasadorica, radit će na promociji školskog sporta te Hrvatski školski sportski savez predstavljati u odbojkaškom svijetu. Prihvativši ovu čast i odgovornost, poslala nam je poruku: “Potičem Savez u ideju razvoja zdravih navika kod djece i uključivanja što više djece u školske sportske aktivnosti!”

Cijeli video pogledajte ovdje:

 

Zahvalni smo Hrvatskom odbojkaškom savezu na pomoći pri ostvarenju ove suradnje, te s veseljem očekujemo novo državno prvenstvo u odbojci u svibnju na kojem će nas pratiti i Samanta. Više o savezu i Samanti saznajte ovdje.

 

Datum početka
26/01/2022
Datum završetka
27/03/2022