Skip to main content

Odabrani najbolji novinari projekta „Igram, pišem, lajkam!“

Hrvatski školski sportski savez virtualno se sastao sa svim ovogodišnjim učenicima novinarima i njihovim mentorima 14. srpnja 2022. kako bi im zahvalio na svom trudu i radu ove školske godine te objavio imena top tri najbolja novinara, kao i najavio aktivnosti koje očekuju naše novinare u novoj školskoj godini!

 

U četvrtak, 14. srpnja u 10 sati održana je virtualna dodjela nagrada najboljim učenicima novinarima u ovogodišnjem novinarskom projektu „Igram, pišem, lajkam!“. Svi su se učenici novinari i njihovi mentori sastali s koordinatoricom projekta Marijom Bobinski kako bi se osvrnuli na proteklu školsku godinu i sav izuzetan rad koji su učenici ostvarili tijekom svog djelovanja na Državnim natjecanjima.

 

Dvadeset učenika novinara prošlo je edukaciju na IPL novinarskom kampu (o kojem više možete pročitati ovdje) te su zajedno sudjelovali na ukupno 10 školskih sportskih državnih prvenstava. Tamo su uspješno izvještavali s natjecanja, fotografirali, snimali reportaže i promotivne videe te objavljivali na društvenim mrežama kako bi rezultate i atmosferu prenijeli svima koji su pratili naša natjecanja na daljinu.

Svi su novinari izvrsno radili, ali i mnogo naučili i napredovali uz vodstvo svojih mentora i tima Hrvatskog školskog sportskog saveza, a među svima njima, odabrani su i najbolji. Prema kriterijima bodovanja koji su uključivali kompletan rad tijekom edukacije i državnih prvenstava, stručni žiri u sastavu: koordinatorica projekta Marija Bobinski, novinar i predavač Ivan Fedor (Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu i HRT) te novinar, fotograf i snimatelj Marin Pavelić (Netokracija, Mendax Films i HRT) odabrali su pobjednike:

1.       mjesto – DORA MARAVIĆ, Srednja strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin, Trogir

2.       mjesto – PAOLA PERICA, Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik

3.       mjesto – SIMON BREŠĆANSKI, Tehnička škola Virovitica, Virovitica

Prva tri najbolja novinara osvojila su vrijedne poklon-bonove u trgovini informatičke opreme HGSPOT, a svi su ostali novinari također dobili poklon-bonove kao nagradu za sudjelovanje u projektu u ukupnoj vrijednosti od 22 000 kuna. Čestitamo i zahvaljujemo svim izvrsnim finalistima s kojima se jedva čekamo ponovno susresti: Dominik Galović, Ema Vidović, Ivona Kušec, Ivona Švaganović, Kiara Crnetić, Lana Haban, Laura Vidović, Liv Lulić, Lovro Lenac, Morana Škrtić, Nika Baić, Patricia Macan, Patrik Antolović, Petra Lazić, Petra Posavec, Tara Terihaj, Tea Šeparović i Vijeko Fantina

Hrvatski školski sportski savez, uz obećanje da će svi zainteresirani finalisti i dalje biti dio školskog sporta te da će moći sudjelovati na županijskim i državnim natjecanjima do kraja svog srednjoškolskog obrazovanja, novinarima priprema još aktivnosti koje otkrivamo uskoro!

Učenici su posebno zahvalili glavnom tajniku Ivanu Dujiću i cijelom timu HŠSS-a na ovom iskustvu, te su potvrdili da će se nastaviti truditi predstavljati školski sport i stvarati za sve aktivnosti HŠSS-a. Ovim sastankom službeno završava prva godina obnovljenog projekta "Igram, pišem, lajkam", te se HŠSS kreće pripremati za novu godinu i novu generaciju IPL učenika novinara.

Datum početka
13/08/2022
Datum završetka
12/10/2022