Skip to main content

Novo natjecanje - novi fair play kartoni!

U četvrtak, 9. prosinca 2021. u Sokolskom domu u Osijeku održana je Završnica državnog prvenstva u gimnastici za osnovne škole. Ponovno smo se upoznali s nevjerojatnim sportašima, od kojih su nam neki osvojili i posebni fair play karton.

Gimnastička završnica državnog prvenstva otkrila nam je neke nove talente u školskom sportu, ali i pokazala nam i one velike hrabrosti, volje i želje za sportskim nastupima. Stoga smo u sklopu projekta Fair play karton nagradili one koji su velikom hrabrošću i zalaganjem te nepristajanjem na poraz omogućili svojim ekipama izvrsne plasmane. 

Prvi takav sportaš je mladi Roko Juričin iz I. osnovne škole Čakovec koji je pretrpio ozbiljan pad na preskoku, no odlučio je nastupiti ponovno. O tom događaju nam je rekao: “Nisam znao da ću dobiti neku nagradu za to, samo sam htio još jednom probati jer smo puno vježbali i jer sam znao da će dečki navijati za mene.” Njegovu hrabrost i požrtvovnost za tim tehnička je komisija odlučila nagraditi fair play kartonom.

Sličnu situaciju imala je i Nives Miljković, sportašica iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Vinkovaca, koja nam je već na natjecanje došla ozlijeđena - naime, odlučila je unatoč slomljenom prstu na nozi za svoj tim nastupiti na najtežoj gimnastičkoj spravi ovog Prvenstva, ručama.

Projekt Fair play karton provodi se od 2020. godine kada je Hrvatski fair play odbor (HFPO) u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom uključio dodjelu posebnih kartona i naada za iznimno sportsko ponašanje na školskim sportskim natjecanjima u sklopu projekta “Fair play card at school’s sport competitions in Croatia”. Prekrasno je vidjeti da i naši sportaši, a i njihovi voditelji, cijene ovu inicijativu i prepoznaju posebnu djecu koji nam dolaze na ova natjecanja te se veselimo saznati tko će biti sljedeći dobitnik ove nagrade.

 

Više o projektu Fair play karton pronađite OVDJE.

Datum početka
08/01/2022
Datum završetka
09/03/2022