Skip to main content

Nagrađena najbolja školska sportska društva i najistaknutiji nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture u Republici Hrvatskoj

Hrvatski školski sportski savez nagradio je školska sportska društva s najboljim rezultatima ostvarenima na natjecanjima u školskoj godini 2019./2020., najistaknutije nastavnike iz svih hrvatskih županija i grada Zagreba, a i institucije koje pomažu radu Saveza i promicanju školskog sporta. Vrhunac svečanosti bila je dodjela nagrade za životno djelo profesoru Zvonimiru Halameku za njegov dugogodišnji rad i doprinos školskom sportu.

 

​​

 

Hrvatski školski sportski savez školsku je godinu zaključio završnom svečanosti dodjele nagrada u školskom sportu. Svečana je dodjela održana u petak, 25. lipnja 2021. u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu. Svečanosti su prisustvovali predstavnici državnih institucija i tvrtki koje podržavaju rad, aktivnosti i projekte Hrvatskog školskog sportskog saveza, profesori mentori najboljih školskih sportskih društava te najistaknutiji nastavnici, dobitnici priznanja za izniman trud i rad iz svake županije. 

 

Svečanost je govorom započeo predsjednik HŠSS-a Nikola Perković koji se prisjetio ove teške godine, ali i zahvalio svima prisutnima na trudu, radu i nesebičnom zalaganju koji su rezultirali uspješno provedenim projektima i u vrijeme pandemije, te dodao kako je siguran da će novi projekti iznjedriti još sportskih, plesnih i novinarskih talenata. Gostima su se obratili i savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje te izaslanica Predsjednika Republike, Jadranka Žarković, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja te izaslanik Predsjednika Vlade, Tomislav Paljak te ravnatelj Uprave za sport pri Ministarstvu turizma i sporta, Krešimir Šamija. Šamija je naglasio: “Hrvatski školski sportski savez krovna je organizacija, a postala je ključan dio razvoja školskog sporta svojim brojnim i impresivnim projektima - svi ovdje prisutni znantno pomažu i rade veliku promjenu za našu djecu, i siguran sam da ćete biti glavni pokretač sljedeće školske godine.

 

Program se nastavio nagrađivanjem institucija koje su svojim doprinosom uvelike pomogle razvoju projekata i aktivnosti HŠSS-a, a među njima su: Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo obrane, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Agencija za odgoj i obrazovanje, Tvrtka Nestle, Sportska televizija, Studio Arena, Hrvatski judo savez te Hrvatska olimpijska akademija.

 

 

Nagrađena su i najbolja školska sportska društva, njih čak 11, o kojima više možete pročitati u našem Godišnjaku za školsku godinu 2019./2020., a ona su redom: 

 

Osnovne škole

 

1. MJESTO - ŠŠD PRVA IZ 1. OSNOVNE ŠKOLE ČAKOVEC.

2. MJESTO - ŠŠD BRAJDA IZ OSNOVNE ŠKOLE BRAJDA IZ RIJEKE.

3. MJESTO - ŠŠD PUJANKI 95 IZ OSNOVNE ŠKOLE PUJANKI IZ SPLITA.

3. MJESTO - ŠŠD GUNDULIĆ IZ OSNOVNE ŠKOLE IVANA GUNDULIĆA IZ DUBROVNIKA.

3. MJESTO - ŠŠD BOGUMILAC IZ OSNOVNE ŠKOLE BOGUMILA TONIJA IZ SAMOBORA.

 

Srednje škole

 

1. MJESTO - ŠŠD LABOS PRIRODOSLOVNE ŠKOLE VLADIMIRA PRELOGA IZ ZAGREBA

2. MJESTO - ŠŠD ŠPOGI ŠPORTSKE GIMNAZIJE IZ ZAGREBA.

3. MJESTO - ŠŠD GIMNAZIJA IZ GIMNAZIJE IZ POŽEGE

3. MJESTO - ŠŠD POLET GIMNAZIJE MATIJE ANTUNA RELJKOVIĆA IZ VINKOVACA

3. MJESTO - ŠŠD GIMNAZIJALAC IZ GIMNAZIJE DUBROVNIK

3. MJESTO - ŠŠD SREDNJOŠKOLAC SREDNJE ŠKOLE NOVSKA.

 

A oni zbog kojih je sve to moguće su njihovi mentori, nastavnici, učitelji, kineziolozi koji rade svakoga dana na promicanju zdravog stila života, fizičke aktivnosti, rekreacije i školskog sporta. Njihovi su ih uspjesi, plasmani na državnim i svjetskim natjecanjima, sudjelovanje u projektima, kao i radovi i dodatne aktivnosti u školskom sportu izdvojili kao najbolje od najboljih. Čestitamo svim ovogodišnjim dobitnicima nagrada i priznanja za rad u školskom sportu, nastavnicima:

 1. Bjelovarsko-bilogorska županija - Sanja Radočaj, prof.
 2. Brodsko-posavska županija - Mirna Mikić, mag. cin.
 3. Dubrovačko-neretvanska županija - Nenad Šeparović, prof.
 4. Grad Zagreb - Čedo Majstorović, prof.
 5. Istarska županija - Siniša Ivanišević, prof.
 6. Karlovačka županija - Alenka Belčić, prof.
 7. Koprivničko-križevačka županija - Saša Šikić, prof. 
 8. Krapinsko-zagorska županija - Sanja Papišta, prof. 
 9. Ličko-senjska županija - Damir Vujnović, prof.
 10.  Međimurska županija - Zlatko Sir, prof.
 11. Osječko-baranjska županija - Ivan Pospišil, prof.
 12.  Požeško-slavonska županija - Željko Barić Pilić, prof.
 13.  Primorsko-gor. županija - Ljiljana Turina Bujanović, prof.
 14.  Sisačko-moslavačka županija - Ranko Hrs, prof.
 15.  Splitsko-dalmatinska županija - Ivica Šupe, prof.
 16.  Šibensko-kninska županija - Josipa Petrić, prof. 
 17.  Varaždinska županija - Damir Popović, prof.
 18.  Virovitičko-podravska županija - Marijana Strija, prof.
 19.  Vukovarsko-srijemska županija - Igor Miličević, prof.
 20.  Zadarska županija - Helena Hordov, prof.
 21.  Zagrebačka županija - Ines Bohaček, prof.

 

 

Vrhunac svečanosti svakako je bila dodjela nagrade za životno djelo, kruna pedesetogodišnjeg rada u školskom sportu i nebrojenih uspjeha na državnoj, europskoj i svjetskoj razini - nagrada za životno djelo za dugogodišnji stručni rad i djelovanje te izniman doprinos razvoju školskog sporta u Republici Hrvatskoj pripalo je iznimnom čovjeku i profesoru Zvonimiru Halameku

Najavljen je riječima: “Surađuje s nama u organizaciji i provedbi mnogih projekata poput Univerzalna sportska škola u gradu Zagrebu, Vježbaonica, Vrtim zdravi film, Fair play, Igram, pišem, lajkam, školski plesni virtualni show i Školski sport i olimpijski pokret. Nabrajali bismo dugo sav njegov doprinos školskom sportu kada bismo spomenuli svako svjetsko prvenstvo i kup, svaki sportski dan i sportski tjedan, svaki projekt, i natjecanja, organiziranu ceremoniju i svečana otvaranja.”

 

U svom govoru je rekao: “Ovo je zaista jedno veliko priznanje. Nije riječ o 40 godina staža, već o više od 50 godina iskustva i aktivnog sudjelovanja u školskom sportu, teško je povjerovati da je toliko vremena prošlo. Ostavljamo naslijeđe mlađima koji će kroz nove projekte i nove aktivnosti doprijeti do nove djece i novih hrvatskih uspjeha.”

Nakon dodjele, svi su uzvanici uživali u druženju i ručku uz nastup grupe C.U.R.E., izmijenili dojmove iz ove nepredvidive i posebne godine te se vratili u svoje krajeve kako bi nastavili s pripremama za novu školsku godinu, nadamo se, u starim uvjetima djelovanja. 

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Prilog o događaju sa Sportske televizije pogledajte ovdje.

M.B.

 

Datum početka
28/07/2021
Datum završetka
26/09/2021