Skip to main content

IZ ŽUPANIJA: Svečanost školskog sporta Sisačko-moslavačke županije

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca Lipovljani održana je Svečanost dodjele nagrada najuspješnijim školskim sportskim društvima Sisačko-moslavačke županije u školskoj godini 2021./2022.

Preuzeto s: Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije

Svečanosti školskog sporta prisustvovali su župan Sisačko–moslavačke županije Ivan Celjak, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić, počasni predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković, načelnik općine Lipovljani Nikola Horvat, gradonačelnica grada Novske Marija Kušmiš te predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko–moslavačke županije Marko Badrić i predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Antonija Mirosavljević.

Svim prisutnima riječima zahvale i zadovoljstva obratio se predsjednika Školskog sportskog saveza SMŽ Josip Šimunović te im poželio još uspješniju školsku sportsku godinu.

Naš glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić istaknuo je važnost provođenja školskih sportskih aktivnosti na svim razinama, a posebice pohvalio rad Školskog sportskog saveza SMŽ.

Župan Ivan Celjak prisjetio se svojih natjecateljskih dana u školskom sportu te podsjetio na sve dobrobiti koje sport donosi.

Umjetnički dio programa upotpunile su lipovljanske Iskrice svojim plesnim pokretima i „vratolomijama koje ostavljaju bez daha“. Svečanost školskog sporta organiziran je u sklopu Europskog tjedna sporta, iako je ŠSS SMŽ aktivan tijekom cijele godine što potvrđuje brojka od 114 natjecanja u protekloj školskog godini, 4300 održanih sati školski sportskih programa koje savez provodi u suradnji s HŠSS-om.

Protekle školske godine na državnim prvenstvima ekipe i momčadi ove županije osvojile su čak 14 medalja brončanog, srebrnog i zlatnog sjaja.

„Svi naši sportaši i sportašice iznimno su motivirani i željni biti najbolji i svi se trude postići odlične rezultate stoga smo im uručili nagrade i priznanja za njihove iznimne rezultate na državnim prvenstvima. Kako bi ste bili najuspješnije školsko sportsko društvo u ukupnom poretku na županiji morate sudjelovati i biti najbolji na natjecanjima na gotovo svim razinama“, potvrđuju iz SMŽ-a.

U kategoriji srednjih škola ove godine najuspješniji su bili:

1. ŠSD Gimnazijalac, Gimnazije Sisak s ukupno 752 boda

2. ŠSD Srednjoškolac, Srednje škole Novska s ukupno 338 bodova

3. ŠSD Topusko, Srednje škole Topusko s ukupno 213 bodova

 

U kategoriji osnovnih škola najuspješniji su bili:

1. ŠSD Novska, Osnovna škola Novska s ukupno 1009 bodova

2. ŠSD Viktorovac, Osnovna škola Viktorovac Sisak s ukupno 953 boda

3. ŠSD Ribari, Osnovne škole Braća Ribar Sisak s ukupno 871 bodom

 

Osim kroz sustav sportskih natjecanja, učenike i učenice potiče se i na uključivanje u druge aktivnosti koje promoviraju sportske aktivnosti. Jedan od takvih programa zasigurno je “Igram, pišem, lajkam“ u kojem je aktivno sudjelovala finalistica i školska učenica novinarka Nika Baić. Ove godine Nika je sudjelovala na manifestaciji SheRuns Active Girls' Lead koja promiče dobrobit djevojčica i vodstvo kroz školski sport. Školski sportski savez SMŽ ovom prilikom želio je nagraditi i motivirati Niku za daljnji rast i razvoj kroz školski sport. Sve trenutke s događanja koje su uhvatili IPL novinari Sisačko-moslavačke županije pronađite ovdje: 

Na natječaju „Školski sport i olimpijski pokret 2021./2022.“ prvo mjesto jednoglasnom odlukom žirija osvojila je učenica Osnovne škole Viktorovac Sara Kljaić.

„Iznimno smo ponosni na Sarin talent i predanost te se nadamo da će nas još dugo godina njeni radovi oduševljavati“, kažu iz SMŽ.

U trenutcima borbe na sportskim terenima veliki je žar i želja za pobjedom, ali pravi sportaši trebaju imati i osjećaj za fair play. Luka Rebić, učenik OŠ Mate Lovraka Petrinja, na državnom prvenstvu u hrvanju učinio je potez vrijedan fair play kartona; pogledajte više o događaju ovdje:

 

Dominik Maričević na Državnom prvenstvu u odbojci zaslužio je svoj fair play karton nakon što je potvrdio da se lopta odbila od bloka u aut, iako su sudci dosudili drugačije.

„Dominik u tim trenutcima nije učinio ono što bi donijelo korist njegovoj momčadi, ali zasigurno je postupio ispravno i moralno. Zadovoljstvo nam je bilo nagraditi ovakva dva istinska sportaša kao što su Luka i Dominik jer školski sport je zasigurno više od pobjede“, potvrđuju iz SMŽ i tim nagradama zaključuju ovu divnu svečanost.

Hrvatski školski sportski savez od srca čestita organizatorima ove svečanosti na izvrsnim rezultatima, ali i vrijednostima koje promiču ovakvim događanjima - isticanjem mladih sportskih talenata potiče se trud i zalaganje u provođenju sportskih programa i sudjelovanja u projektima HŠSS-a koji postoje na dobrobit naših sportaša. Na tome još jednom zahvaljujemo i Školskom sportskom savezu Sisačko-moslavačke županije. 

Datum početka
30/10/2022
Datum završetka
29/12/2022