Skip to main content

IPL učenice novinarke na međunarodnom susretu djevojaka u školskom sportu

Hrvatski školski sportski savez organizira putovanje na SheRuns Active Girls' Lead, međunarodni susret za djevojke u školskom sportu Međunarodne školske sportske federacije (ISF). Osam istaknutih učenica novinarki koje su kao finalistice IPL projekta sudjelovale na našim Državnim prvenstvima sastaju se u Bruxellesu od 12. do 16. rujna.

SheRuns Active Girls' Lead je događanje Međunarodne školske sportske federacije (ISF) kojom se promiču vrijednosti sporta i u nizu aktivnosti slave djevojke u sportu. Prvi put održan je u Parizu 2019. godine, a ove godine vraća se u Bruxelles od 12. do 17. rujna 2022. godine.

Zajedno sa šefom delegacije, glavnim tajnikom dr. sc. Ivanom Dujićem i mentoricom Marijom Bobinski, osam najboljih učenica sudionica projekta „Igram, pišem, lajkam“ sudjelovat će na događanjima koja potiču razgovor o ženama u sportu, razvijaju svijest o važnosti ženskog sporta i upoznaju sudionike s kulturom Europe, a sudjelovat će i na konferenciji na kojoj će motivacijske govore imati ISF ambasadorice, vrhunske sportašice: atletičarka Kira Grünberg, trkačica Cynthia Bolingo te plivačica i dvostruka olimpijka Malia Metella.

Učenice novinarke hrvatske delegacije dolaze nam iz svih krajeva Lijepe Naše: Paola Perica (Šibensko-kninska), Dora Maravić (Splitsko-dalmatinska), Tea Šeparović (Dubrovačko-neretvanska), Nika Baić (Sisačko-moslavačka), Patricia Macan (Grad Zagreb), Liv Lulić (Primorsko-goranska), Ivona Kušec (Bjelovarsko-bilogorska) i Petra Posavec (Međimurska).

Osim navedenih učenica, troje IPL učenika novinara (Ema Vidović, Laura Vidović i Simon Brešćanski) 5. rujna 2022. godine otputovali su u Bruxelles kako bi se pridružili medijskom timu SheRuns eventa te s ISF koordinatoricom, inače školskom sportskom kolegicom iz Osijeka, Marijom Lozančić, radili na promicanju događanja u medijima i na društvenim mrežama. Kako oni provode pripremne dane prije dolaska delegacija, pogledajte ovdje.

Početak je to suradnje HŠSS-a i ISF-a na proširivanju projekta „Igram, pišem, lajkam“ na međunarodnoj razini uz mogućnost uključivanja učenika iz drugih nacionalnih saveza u slične medijske edukativne aktivnosti. Šef delegacije i glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić potpisat će i sporazum o suradnji s predstavnicima ISF-a uz koji će IPL novinari biti u mogućnosti sudjelovati u medijskim timovima svih svjetskih natjecanja i događanja ISF-a.

Pozivamo vas da na društvenim mrežama pratite naše novinarke na njihovom SheRuns putu! Želimo im sretan put, puno novih prijateljstava i divno iskustvo koje će, nadamo se, sa sobom donijeti još pozitivnih ideja i u hrvatski školski sport!

Tekst: Ivona Kušec, IPL novinarka & Marija Bobinski

Foto: ISF, HŠSS

Datum početka
12/09/2022
Datum završetka
16/10/2022