Skip to main content

Hrvatska delegacija putuje u Beograd na ISF U15 World School Sport Games 2021

Hrvatski školski sportski savez sudjeluje u ISF U15 Svjetskim školskim sportskim igrama u Beogradu koje se održavaju od 11. do 19. rujna 2021. Delegaciju Saveza čini ukupno 80 osoba; 57 učenika i učenica, 12 trenera, 4 suca, 1 šef delegacije i 1 zamjenik šefa delegacije, 4 službene osobe te 1 osoba u dodatnoj pratnji. 

ISF U15 World School Sport Games organizira ISF (Međunarodna školska sportska federacija) s ciljem povezivanja školskih sportskih edukatora i sportaša iz cijelog svijeta. Ove se godine održavaju u Beogradu od subote 11. rujna do nedjelje 19. rujna. Više o događaju, programu i detaljima natjecanja možete pročitati na službenim stranicama ISF-a.

Osim natjecanja u 14 sportova s više od 2500 sudionika iz 35 različitih zemalja, sportaši i njihovi voditelji sudjelovat će u zabavnim i edukativnim aktivnostima, školskom sportskom forumu, specijalnim programima i konferencijama za medije.

HŠSS je 15. veljače 2021. godine otvorio prijave za dva velika međunarodna događaja u 2021. godini; prvi je događaj ISF U15 World School Games 2021  u Beogradu za učenike do 15 godina, odnosno učenike osnovnih škola. Zbog pandemije događaj se održava u novom terminu od 11. do 19. rujna 2021. godine.  Drugi događaj je ISF Gymnasiade – School Summer Games (Gimnazijada) u terminu od 16. do 23. listopada 2021. u Jinjiangu u Kini za učenike srednjih škola.

S obzirom na situaciju s pandemijom te vrlo slabi interes za oba događaja, Izvršni odbor HŠSS-a je donio Odluku o odabiru ekipa za odlazak na Gymnasiadu - U15 (Beograd, rujan 2021.) u kojoj stoji kako pravo prvenstva odlaska na događaj imaju pobjednici Završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2018./2019. u kategoriji osnovnih škola u sportovima košarka, odbojka i atletika te pobjednici Završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava za učenike osnovnih škola u sportu Judo. S obzirom na razinu interesa, 15 učenika natjecat će se u sportu hrvanje, dok prijava za judo nije bilo. 

Stoga hrvatsku delegaciju čini ukupno 80 osoba; 57 učenika i učenica, 12 trenera, 4 suca, 1 šef delegacije i 1 zamjenik šefa delegacije, 4 službene osobe te 1 osoba u dodatnoj pratnji. Sve detalje o hrvatskoj delegaciji i detaljima natjecanja pronađite OVDJE.

HŠSS pokriva troškove prijevoza, smještaja i prehrane te ISF pristojbe za trinaest osoba svake ekipe u sportovima košarka i odbojka te za tri osobe u svakoj ekipi u sportovima atletika i judo. Također, HŠSS pokriva iste te troškove i za tri osobe koje su se jedine prijavile za sudjelovanje na ovom događaju u prvom krugu prijava nakon 15. veljače 2021. godine. 

 

Sport

Konkurencija

Naziv škole

Odbojka

M

Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar

Ž

Osnovna škola Vladimira Nazora Vrsar

Košarka

M

I. osnovna škola Čakovec

Ž

Osnovna škola Ivana Gundulića Dubrovnik

Atletika

M

Osnovna škola Novi Marof

Ž

Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Virovitica

Judo

M

I. Osnovna škola Dugave Zagreb

Ž

Osnovna škola Pujanki Split

 

Svim našim sportašima želimo aktivan tjedan pun zabavnih i edukativnih aktivnosti s vjerom u dostojno predstavljanje hrvatskog školskog sporta - veselimo se vidjeti vaše nastupe i rezultate! Svi zainteresirani rezultate mogu pratiti OVDJE, a redovito ćemo izvještavati i na našim društvenim mrežama.

Datum početka
11/09/2021
Datum završetka
19/09/2021