Skip to main content

DP U PLIVANJU: Domaćini na postolju, uz neizostavni Zagreb i morski Split

Rijeka, 9. prosinca - Na bazene Kantrida stigli su predstavnici županija na Državno prvenstvo u plivanju za srednje škole. Srednjoškolci su dan prije doputovali iz svih krajeva Hrvatske te su se smjestili u hotel Istra u Opatiji. Kao i prethodni dan, prvenstvo je otvorio naš novi predsjednik Zlatko Kraljević uz predsjednika Školskog sportskog saveza Primorsko-goranske županije Davora Jurišu i predstavnika Ministarstva turizma i sporta te člana Izvršnog odbora HŠSS-a, Jozu Ćavara.

Ovaj susret 20 ženskih i 19 muških ekipa se, s obzirom na druga višednevna natjecanja u nekoliko dvorana, može nazvati „kratkim, ali slatkim“ vodenim natjecanjem koje nam je otkrilo nove državne prvake školskih sportskih društava u RH. Konačni rezultati srednjih škola su:

 

Mladići:

1. AZINUS Split - V. Gimnazija „Vladimir Nazor“ Split (116 bodova)

2. OSMICA Zagreb - Gimnazija Tituša Brezovačkog (112 bodova)

3. DOMINIK SAVIO Rijeka - Salezijanska klasična gimnazija (103 boda)

Djevojke:

1. DOMINIK SAVIO Rijeka - Salezijanska klasična gimnazija (111 bodova)

2. LABOS Zagreb - Prirodoslovna škola Vladimira Preloga (103 boda)

3. AZINUS Split - V. Gimnazija „Vladimir Nazor“ Split (102 bodova)

Ostale rezultate uz snimku live prijenosa možete pronaći ovdje. Naši su učenici ovaj kišni petak proveli uz druženje, plivanje, ali i navijanje za našu hrvatsku reprezentaciju. Njihovi nastupi na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u nogometu zasigurno su i dobar primjer fair playa. Naši su sportaši zato, osim što su pokazali natjecateljski duh, pokazali su i fair play i na ovom natjecanju. Više o novom fair play kartonu pročitajte ovdje.

A highlights video s DP-a u plivanju u izradi Nike Baić pogledajte ovdje:

 

Tekst: IPL novinarka Liv Lulić

Slike: IPL novinarke Nika Baić i Dora Maravić

Datum početka
08/12/2022
Datum završetka
09/12/2022