Skip to main content

Dostava dokumenata o osnivanju školskog sportskog društva

Poštovani ravnatelji osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske,

Hrvatski školski sportski savez je 12. travnja 2021. na sve osnovne i srednje škole te Centre za odgoj i obrazovanje poslao dopis u kojem ravnatelje upoznaju s potrebom da svaka škola sukladno Zakonu o sportu te Pravilnikom o osnivanju, zadaćama, djelokrugu i načinu rada školskih sportskih društava mora imati osnovano školsko sportsko društvo.

Ako kojim slučajem vaša škola NIJE dobila e-mail molimo vas da ga preuzmete na ovoj poveznici: https://www.skolski-sport.hr/sites/default/files/download/Dopis_SKOLE-RH_osnivanje_SSD.pdf

Obzirom da mnoge škole imaju osnovano školsko sportsko društvo te posjeduju i valjane dokumente (Poslovnik o radu ŠSD-a; Odluka o osnivanju ŠSD-a; Odluku o imenovanju voditelja ŠSD-a), omogućili smo on-line platformu za dostavu tih dokumenata u HŠSS.

Za škole koje u stvarnosti imaju školsko sportsko društvo, a nisu prije toga poduzele radnje sukladno Zakonu i Pravilniku ponudili smo pomoć u vidu prijedloga Poslovnika o radu školskog sportskog društva.

Taj prijedlog možete preuzeti na ovoj poveznici: https://www.skolski-sport.hr/wp-content/uploads/2016/02/prijedlog-Poslovnik_o_radu_SSD.doc

 

Hrvatski školski sportski savez je 27. travnja 2021. u e-mailu svim osnovnim i srednjim školama poslao detaljne upute na koji način svaka škola može kroz on-line platformu dostaviti svoje dokumente o osnivanju Školskog sportskog društva.

Dostavljanje podrazumijeva učitavanje ili postavljanje na Internet (upload).

Kratke upute na koji način dostaviti dokumente nalaze se na ovoj poveznici:

https://www.skolski-sport.hr/sites/default/files/download/UPUTE_SKOLAMA_SLANJE_DOKUMENATA_SSD_2.pdf

Molimo sve one škole koje su mailom ili fizikom poštom već dostavile te dokumente da ponove dostavu učitavanje na Internet koristeći se UPUTAMA.

 

U e-mailu od 27.4.2021. svakoj su školi poslani korisnički podaci: korisničko ime i lozinka za pristup on-line platformi za dostavu dokumenata.

Na on-line platformi moguće je ažurirati podatke o školi (adresa, telefon, ime ravnatelja, ime voditelja ŠSD-a, e-mail škole i slično).

 

Škole koje NISU dobile mail s pristupnim podacima, iste mogu dobiti kod županijskih tajnika.

Kontakt podatke o županijskim tajnicima možete pogledati na ovoj poveznici:

https://skolski-sport.hr/zupanijski-savezi

Pomoć možete potražiti i slanjem e-maila na registar@skolski-sport.hr

U mailu navedite jasno i što detaljnije kakav problem imate.

Hvala vam na suradnji i razumijevanju.

Vaš Hrvatski školski sportski savez!