Skip to main content

Nova iskaznica

Važne informacije za one koji PRVI puta žele ispuniti zahtjev za izdavanje iskaznice:

Prvo je potrebno imati fotografiju učenika fotografiranu ( preporučujemo) mobitelom ili digitalnim fotoaparatom te spremljenu na željeno mjesto na računalu. Fotografija mora imati standarde tj pravila kakva treba biti tj treba izgledati ( dolje) jer će u suprotnom zahtjevi sa pogrešnim fotografijama biti odbijeni. Preporučuje se izbjegavanje skeniranih fotografija učenika sa osobnih iskaznica, putovnica i sl. radi izbjegavanja i komplikacije obrade fotografije.

  • dimenzija fotografije mora biti VEĆA od 300x374 piksela
  • ne smije biti starija od jedne (1) godine
  • učenik/ca mora biti fotografiran/a s lica, otkrivena čela, bez pokrivala za glavu (kape,marame,šeširi, ...) i to tako da 70-80 % visine fotografije prikazuje glavu osobe od brade do tjemena
  • pozadina fotografije mora biti čista
  • fotografija ne smije biti mutna

 ispravno-neispravno       Nakon što ste spremili fotografiju na računalo otvorite aplikaciju za iskaznice na OVOM LINKU i u njoj odabirete i upisujete sve podatke koji se traže: vrsta škole, županija, škola (naziv školskog spotskog društva (ŠSD) se sam upisuje), ime, prezime, oib učenika, razred, spol, datum rođenja te nakon upisanih podataka učitavate sliku učenika i idete na gumb Nastavak.

Nakon toga u prikazanom prozoru se potvrđuju podaci koje ste upisali te se u drugom dijelu aplikacije učitana slika pojavi (na slici raširite kvadratić dok se ne pojavi zelena kvačica da je sve u redu) te se upiše i potvrdi email a zatim kliknite gumb Predaj.

 

Da, shvatio sam sve i spreman sam započeti postupak izdavanja Iskaznice HŠSS-a po PRVI PUT.

Bude li nekih nedoumica prvo ću pročitati ČESTO POSTAVLJANA PITANJA, a tek nakon toga ću telefonom tražiti pomoć.

nova-isk_2

Klikni i izradi novu iskaznicu!