Skip to main content

Nogomet u škole

U Zagrebu je potpisan sporazum o suradnji imeđu Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Hrvatski nogometni savez i Hrvatski školski sportski savez sklopili su Sporazum o suradnji u provedbi projekta "Nogomet u škole", koji će se provoditi od ožujka 2019. godine do kraja školske godine.

U projektu sudjeluju osnovne škole odabrane od strane HŠSS-a (jedna škola po županiji), koje će jednom mjesečno organizirati „nogometni dan“ , tj. izvannastavnu sportsku aktivnost čiji je cilj dodatno potaknuti djecu na bavljenje sportom - u ovom slučaju nogometom.

Očekuje se da će projektom biti obuhvaćeno više od 1500 djevojčica i dječaka u dobi od 6 do 12 godina. Hrvatski nogometni savez donirat će nogometnu opremu te rekvizite svakoj školi koja sudjeluje u projektu kako bi profesorima i profesoricama tjelesno-zdravstvene kulture olakšali provedbu nogometnih sadržaja u daljnjem odgojno-obrazovnom radu.

Kao podršku školama HNS je odredio pet grassroots koordinatora koji će biti raspoređeni po središtima HNS-a te će biti zaduženi za pomoć pri organizaciji i provedbi nogometnih sadržaja.

Ispred HNS-a pri potpisivanju ugovora prisutni su bili izvršni direktor Damir Vrbanović, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić i grassroots manager Antonio Grahovac, dok su ispred delegacije HŠSS-a potpisivanju ugovora pristupili predsjednik Nikola Perković i Josip Košutić, voditelj odjela za međunarodnu suradnju i projekte.

Ciljevi suradnje su širenje sportskog obrazovanja, popularizacija nogometa i promicanje vrijednosti sporta među učenicima i učenicama osnovnih škola.

Tekst preuzet s https://hns-cff.hr