Skip to main content

Kamenica u napetoj završnici izborila županijsko natjecanje

Osnovna škola Gustava Krkleca u Maruševcu bila je domaćin školskog natjecanja u odbojci koje se održalo 22. siječnja 2019.

U natjecanju su sudjelovale tri škole: OŠ Ivana Rangera Kamenica, OŠ Vidovec te domaćini - OŠ Gustava Krkleca. Ravnatelj škole kratkim je govorom svim sudionicima zaželio toplu dobrodošlicu i dodao da pobjedu i titulu najboljeg odnosi ekipa s najviše smečeva. Sudac je zatim svima ponovio najvažnija pravila pri čemu je naglasio jedno od najvažnijih u svakom sportu: fair play. Led su probili domaćini podijelivši teren s ekipom OŠ Vidovec. Vidovec nije pokazivao znakove milosti prema domaćinu te je bez velikih poteškoća odnio pobjedu rezultatom 2 : 0 (25 : 15 i 15 : 25) u setovima. Vidno obeshrabreni Maruševec sljedeću je utakmicu odigrao protiv Kamenice. Manjak koncentracije na protivničkoj strani mreže ekipa iz Kamenice iskoristila je i promišljenom igrom nadigrala Maruševec rezultatom 2 : 0 (25 : 19 i 20 : 25).

Tom se pobjedom Kamenica uključila u utrku za 1. mjesto, izborivši se za utakmicu protiv Vidovca. Napeta igra do posljednje minute i ovacije iz publike pretvorile su utakmicu u pravi sudar titana. Usprkos motivaciji koju su dobili pobjedom u prvoj utakmici, ekipa iz Vidovca izvukla je kraću slamku, izgubivši od Kamenice rezultatom 2 : 0 (17 : 25 i 25 : 18). Vidovčani su se srčano borili, no Kamenica je ipak pokazala više snage i zajedništva na terenu čime se plasirala na županijsko natjecanje koje će se održati u Areni Varaždin 6. 2. 2019. godine.

IPL novinar: Daria Vusić