Skip to main content

Natječaj školski sport i olimpijski pokret - "Olimpijski plakat"

NATJEČAJ

„ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKI POKRET“

pod nazivom „Olimpijski plakat“

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već osmu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Ovogodišnji natječaj  provodi se pod nazivom Olimpijski plakat i trajao je od 23. siječnja 2019. do 15. travnja 2019. godine. HŠSS i HOA provode natječaj za odabir najboljeg likovnog uratka na temu Olimpijskog plakata na temelju pravila utvrđenih Sporazumom o međusobnoj suradnji u provedbi natječaja.

UVJETI NATJEČAJA:

a) na natječaj se može javiti školsko sportsko društva iz Republike Hrvatske

b) natječaj je organiziran u 2 kategorije:

kategorija osnovnih škola (učenici od V. – VIII. razreda osnovnih škola RH)

kategorija srednjih škola

c) svako prijavljeno školsko sportsko društvo može se natjecati samo pod jednom kategorijom

d) likovni uradak treba biti na temu Olimpijski plakat (klikni i preuzmi materijal o olimpijskom plakatu koji će učenicima približiti što je to olimpijski plakat, koje vizualne elemente sadržava te koja je njegova zadaća); učenici trebaju zamisliti da se olimpijske igre održavaju u njihovom gradu ili gradu u blizini stanovanja, izraditi plakat tih olimpijskih igara (preporučuje se da prije izrade učenici budu upoznati s materijalom u prilogu, te promotriti i analizirati neki od priloženih službenih plakata olimpijskih igara)

e) likovni uradak može biti izveden u bilo kojoj tehnici rada i neodređenog formata

f) svaka škola, uz stručnu i organizacijsku pomoć svojih profesora tjelesne i zdravstvene kulture (voditelja školskog sportskog društva), profesora likovne kulture te ostalih nastavnika i djelatnika organizira natječaj na školskoj razini te odabire dva likovna rada koji će ih predstavljati na natječaju „Školski sport i olimpijski pokret“ na temu „Olimpijski plakat“

g) svaka škola šalje po dva najbolja likovna rada na sljedeću adresu:

Hrvatski školski sportski savez, Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb, Hrvatska

  1. h) uz svaki likovni rad obvezno je poslati i priloženi Obrazac s ispunjenim traženim podacima, najkasnije do 15. travnja 2019. godine na prethodno navedenu adresu

Preuzimanje obrasca

  1. i) Ocjenjivački sud, sastoji se od tri člana, dva člana na prijedlog HŠSS-a i jedan člana na prijedlog HOA-e te će odabrati pobjednike natječaja u obje kategorije najkasnije do 25. travnja 2019. godine.

NAGRADE:

Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade školskim sportskim društvima u sportskoj opremi i rekvizitima u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 6.000,00 kn, za drugo mjesto 5.000,00 kn i za treće mjesto 4.000,00 kn.

Svaki učenik, autor nagrađenog rada u obje kategorije posebno će se nagraditi sportskom opremom u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 1.200,00 kn, za drugo mjesto 1.000,00 kn i za treće mjesto 800,00 kn.

Pristigli radovi bit će izloženi kao izložba na završnicama Državnog prvenstva školskih sportskih društava za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2018./ 2019., Svjetskom školskom prvenstvu u odbojci, objavljeni na internetskim stranicama i društvenim mrežama HŠSS-a i HOO-a te u časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora „Olimpu“.

KONTAKT

Za sve dodatne informacije i kontakt, vezano uz Natječaj, slobodni ste se obratiti Goranu Jukiću, na sljedeći kontakt: 099 222 6363

Arhiva Natječaja je OVDJE