Skip to main content

Dodjeljene potpore za rad Univerzalne sportske škole

Hrvatski školski sportski savez iskoristio je početak drugog polugodišta školske godine 2018./2019. da u dvije županije donese financijske potpore osnovnim školama koje provode program Univerzalne sportske škole.

Tri osnovne škole s područja Osječko-baranjske županije dobile su poklon bon u iznosu od 7000 kuna koje im je Hrvatski školski sportski savez uručio u VIP salonu dvorane Gradski vrt. Bon je dobila Osnovna škola Darda te osječkie škole Ljudevit Gaj i Mladost.  Program Univerzalne sportske škole pokrenuo je  HŠSS 2007. godine, a kriterij kojim se Školski športski savez OBŽ-a vodio za odluku o dobitnicima potpore koja će školama pomoći u nabavi sportske opreme i rekvizita bila je uključenost škola i voditelja od samog početka. Kako je istaknuo glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić, svaka je škola morala biti bar pet godina u ovom projektu te imati i profesora tjelesne i zdravstvene kulture koji je radio s tom najmlađom djecom. U svakoj od 21 županije izabrane su tri škole, za koje je ukupno izdvojeno 440.000 kuna.

Osnovnim školama međimirske županije dr. Vinka Žganca iz Vratišinca, Vladimira Nazora iz Pribislavca i OŠ Gornji Mihaljevec predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković u nazočnosti župana Međimurske županije Matije Posavca uručio je bonove u iznosu od 7.000 kuna kao potporu provođenju programa Univerzalne sportske škole s ciljem omogućavanja kvalitetnijeg izvođenja sportskih aktivnosti.

S ciljem unapređenje zdravlja, stvaranja dobrih navika i uključivanja što većeg broja mladih od najranije dobi u sportske aktivnosti, pokrenut je program Univerzalne sportske škole namijenjen učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji se u Međimurskoj županiji provodi već 12 godina, a u školskoj godini 2018./2019. program besplatno pohađa 550 učenika u 23 osnovne škole.

Hrvatski školski sportski savez odabrao je po tri škole iz svake županije kojima želi pomoći pri nabavci  sportske opreme potrebne za nesmetan rad i provođenje školskih sportskih aktivnosti, a osnovne škole iz Vratišinca, Pribislavca i Gornjeg Mihaljevca odabrane su zbog ustrajnog provođenja programa Univerzalne sportske škole te je upravo tim školama, prema procjeni MŠSS-a, najpotrebnija pomoć za nabavu i obnovu postojeće opreme.

Više o dodjeli u Osječko-baranjskoj županiji.

Više o dodjeli u Međimurskoj županiji