Skip to main content

Počinju državna prvenstva!

Dragi učenici, roditelji, drage kolege kineziolozi, dragi ravnatelji i ravnateljice!

Pred nama je nova sezona natjecanja u školskom sportu. Pred nama su novi izazovi, kako za nas organizacijski, tako i za učenike, sportski.

Od ove školske godine imamao jednu novinu u organizacijhskom dijelu, a ona se odnosi na sustav natjecanja. U potpunosti smo (osim za natjecanja 5. i 6. razreda) izbacili poluzavršna natjecanja po skupinama. Stoga, od ove godine sudionik Državnog prvenstva biti će svaka ona ekipa koja osvoji naslov ŽUPANIJSKOG PRVAKA.

Ponovimo još jednom, ovo se NE odnosi na natjecanje učenika 5. i 6. razreda.

Prvo Državno prvenstvo održati će se u Rijeci. Na bazenima Kantrida nastupiti će županijski pobjednici u plivanju i to u konkurenciji dječaka i djevojčica.

Natjecanje će se održati 29.siječnja 2019. a učenici će na put krenuti dan radije 28.siječnja. Učenici će biti smješteni u Lovranu i Opatiji, no detaljnije na  naslovnici web stranice, kao i  OVDJE , gdje ćete moći pronaći i osnovne informacije prije natjecanja, te preuzeti rezultate, priznanja i biltene s natjecanja.

Nakon plivanja slijedi Državno prvenstvo u judu koje će se održati u Vinkovcima 13. i 14. veljače 2019., a nakon juda na redu je Državno prvenstvo u gimnastici koje će se održati u 20. i 21. veljače u Osijeku.

Rasporede prijevoza potražite na naslovnici weba ili OVDJE.

S ponosom ističemo da će se Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama održati od 20. do 22. ožujka u Poreču te da voditelji mogo već od danas (15.1.2019.) izvršiti on line prijavu (ovdje). Ekipe je moguće prijaviti do 25.veljače 2019. godine. Sve škole/centri već su u svoje e-mail sandučiće dobile korisnička imena i lozinke za on-line prijavu. Svi koji iz bilo kojega razloga nisu dobili mail s korisničkim podacima neka se jave na it2019@skolski-sport.hr

Sve ostale informacije o DP za učenike s IT potražite OVDJE.

Ždrijeb po skupinama za ostatak natjecanja državnog prvenstva održati će se u subotu 19.siječnja 2019. u Hotelu I. U isto vrijeme, naime, održati će se i kolegij tajnika županijskih organizacija školskog sporta. Ždrijeb je javan, a točno vrijeme ždrijeba javiti ćemo naknadno, na vrijeme.

Podjećamo sve voditelje da obzirom na novosti u sustavu natjecanja obavezno dobro prouče Propisnike:

Informacije o natjecanju 5. i 6. razreda biti će dostupne OVDJE.

SRETNO SVIMA!