Skip to main content

SVJETSKO ODBOJKAŠKO PRVENSTVO U BRNU

Domaćin ISF-ovog Svjetskog školskog prvenstva u odbojci u 2018. godini bio je  Školski sportski savez Republike Češke, a organizirano je uz podršku češkog Ministarstva prosvjete, mladeži i športa te Gradskog vijeća Brna.

 Na Prvenstvu je nastupilo ukupno 28 zemalja iz cijelog svijeta s 28 ekipa u konkurenciji djevojaka i 27 ekipa u konkurenciji mladića. Republiku Hrvatsku predstavljale su momčadi ŠSD ŠPOGI iz Športske Gimnazije Zagreb iz Zagreba u konkurenciji djevojaka te momčad ŠSD MLADOST iz SŠ Zvane Črnje iz Rovinja u konkurenciji mladića.

Turnir je započeo u subotu, 02. lipnja 2018. godine, dolaskom izaslanstava, a službeno je otvoren u nedjelju, 03. lipnja 2018. godine sa sportskim susretima razigravanja po skupinama, kao i ceremonijom otvaranja, gdje je član Izvršnog odbora ISF-a gospodin Ofer Shimoni iz Izraela i službeno proglasio prvenstvo otvorenim. Sportski susreti su se održavali završno sa subotom, 09. lipnja 2018. godine kada su u poslijepodnevnim satima održani finalni susreti, prvo u konkurenciji djevojaka, zatim i mladića. Treba naglasiti da je 06. lipnja 2018. godine održan i “Dan kulture“ zamišljen kao slobodan dan i prilika za istraživanje Grada Brna i susret lokalnih kultura. Nakon 7 (sedam) sportskih dana natjecanja, naše ekipe su kroz razigravanja po skupinama te kasnije doigravanja za poredak, ostvarile, zapažene razultate, odbojkaška ekipa ŠSD ŠPOGI u konkurenciji djevojaka osvojila je 9. mjesto dok su mladići iz ekipe ŠSD MLADOST osvojili 24. mjesto na ISF- Svjetskom školskom prvenstvu u odbojci u 2018. godini. Pregled rezultata možete pogledati OVDJE. Od početka natjecanja, kvalitetom su se istaknule reprezentacije Turske, Srbije i Njemačke. Ekipa koja je predstavljala Tursku u konkurenciji mladića, kao i ekipa iz Srbije u konkurenciji djevojaka, osvojile su naslove prvaka; ekipe iz Njemačke u obe konkurenciji osvojili su srebra, dok je bronca u konkurenciji mladića pripala mladićima iz Srbije te djevojkama iz Turske.