Skip to main content

Zagreb i Ivanić-Grad prvaci Hrvatske

27.4.2018-Poreč polufinale i finale rukometa za srednje škole.

M:Prva utakmica: Zagreb – Kutina
Sve je započelo borbom Kutinjana protiv Zagrepčana podjednakih snaga igrača. Mladići Zagreba svojim jakim napadima i dobrom taktikom jedva prevladavaju na terenu. Kutina ima odličnu obranu, ali slab napad. Igra se napeto i momčadi imaju izjednačen rezultat većinu utakmice. Savršena dodavanja mladića iz Kutine i čini se da imaju malenu šansu za pobjedu. Rezultat ostaje jednak kroz utakmicu i kako zabija jedna ekipa, u protunapadu zabija i druga. Riječi ohrabrenja za Zagrepčane dolaze od strane njihovog mentora koji nije baš zadovoljan nastupom momčadi. U zadnjim minutama obje ekipe imaju izjednačen rezultat. Na kraju utakmice, Zagreb zabija pobjednički gol koji ih plasira dalje.

Ž: Prva utakmica: Ploče – Koprivnica
Utakmica je krenula polako u vodstvu Ploča. Lijepi golovi dolazili su jedan za drugim od strane Ploča. Jaki napadi već su u prvom poluvremenu Pločama donijeli odličan rezultat kojim su povele protivničku ekipu. Prvo poluvrijeme završava vodstvom Ploča od dva gola razlike. Drugo poluvrijeme započinje velikim vodstvom Ploča koje u svakom novom navratu skoro svaki put zabijaju gol. Djevojke iz Koprivnice moraju promijeniti obranu kako bi protivničkoj ekipi bilo teže probiti se do gola. Zadnja je minuta i očito je da pobjedu nose djevojke iz Ploča.

M:Druga utakmica: Metković – Senj
Rezultat u prvim minutama je izjednačen i momčadi imaju vrlo dobru obranu i napad. Žar i borba traje kroz cijelu utakmicu i rezultat je izjednačen većinu vremena isto kao i prošlu utakmicu. Napetost kod svakog napada obiju ekipa raste i gol razlika je mala. U početku drugog poluvremena rezultat ostaje jednak kod obiju momčadi. Poneki prekršaji se često događaju na terenu. Zadnje minute utakmice su i Senj vodi jedan gol razlike. Metkovćani to još uvijek mogu preokrenuti u svoju korist. Zadnjih 20 sekundi mentor Metkovića zove za time out kako bi se dogovorio sa svojom momčadi oko zadnje taktike. Jedan gol ih dijeli od izjednačenog rezultata, ali oni to ne uspijevaju postići. Momčad Senja slavi na veliko i presretni su što su pobijedili vrlo jako protivničku momčad Metkovića.

Ž:Druga utakmica: ŠSD ''Mladost'' – Gimnazija Tituša Brezovačkog
Mladost je počela voditi već u prvim minutama utakmice. Brza i čvrsta dodavanja osiguravaju im prevladavanje na terenu i ne toliko česti gubitak lopte. Velikom razlikom u broju golova za ekipu Mladosti ulazimo u drugo poluvrijeme. Djevojke iz Mladosti pokazuju puno veću snagu od djevojaka iz Gimnazije Tituša Brezovačkog i kod skoro svakog napada postižu gol. Igračice iz Mladosti vesele se na kraju utakmice i čestitaju protivničkoj ekipi na odlično odigranoj utakmici.

M:Treća utakmica: Metković – Kutina
Kako ulazimo u prvih 10 minuta utakmice, rezultat je kod obiju ekipa vrlo siromašan. Oba golmana daju sve od sebe kako nebi zadobili mnogo golova i uspijevaju u tome. Savršeni skok šutevi od strane mladića iz Kutine poboljšavaju njihove šanse za pobjedu. Mentorica Kutine saziva time out i govori svojim igračima koje greške da ne rade ubuduće kao što su to radili dosad. Na kraju prvog poluvremena rezultat je izjednačen. Izvanredna akcija Metkovića u drugom poluvremenu. Golman dodaje loptu  preko pola igrališta suigraču koji munjevitom brzinom juri prema protivničkom golu i završava akciju uspješnim pogotkom. Metković počinje voditi, ali Kutinjani ubrzo dostižu njihov rezultat i izjednačavaju. Kasnije Metković postiže još jedan gol iz slobodnog udarca koji je odlučio da oni prođu dalje. Ne baš tako velika pobjeda Metkovića.

Ž:Treća utakmica: Koprivnica – Zagreb

Počinje prvo poluvrijeme i djevojke iz Koprivnice već na početku pokazuju veliku snagu i brzinu. Povele su djevojke iz Zagreba i u svojim se napadima nisu zaustavljale. Taj dio utakmice odigrale su brzo i spretno. Prvo poluvrijeme završava se vodstvom Koprivnice koju Zagreb laganim ali nedostatnim koracima dostiže. U drugom poluvremenu, djevojke iz Koprivnice nisu pokazale nikakav umor ni iscrpljenost u igri. Slijedi još više napada i zagrebačka obrana to nikako ne može obraniti. Zadnjih 7 minuta Koprivnica vodi za 6 golova razlike i Zagrepčanke se nadaju rezultat preokrenuti. Koprivnica naknadno zabija još više golova i djevojke su sigurne da prolaze dalje. Odlična utakmica odigrana je danas između dvoje dobrih ŠSD-ova. Djevojke iz Zagreba ne čine se previše uzrujane i dobro se nose sa gubitkom. Svaka čast na takvom sportskom ponašanju.

Zlato su doma ponesli mladići iz XII. gimnazije Zagreb, dok su učenici iz SŠ Pavla Rittera Vitezovića postali viceprvaci države. U ženskom finalu sukobile su se učenice iz SŠ Ivan Švear i SŠ fra Andrije Kačića gdje su pobjedu ugrabile rukometašice Srednje škole Ivana Šveara.

Ivan Debelec