Skip to main content

Olimpijske vrijednosti u suvremenom društvu

Hrvatski školski sportski savez u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom  organizirao je za vrijeme trajanja Završnice Državnog prvenstva ŠSD-a za učenike osnovnih  isrednjih  škola, izlaganje/predavanje na temu Olimpijske vrijednosti u suvremenom društvu.

Predavanja su priređena za nastavnike i učenike, a održala su se 23. i 26. travnja 2018. godine u kongresnoj dvorani Hotel Delfin u Poreču.  Predavanja je održala dr. sc. Ana Popovčić iz Hrvatske olimpijke akademije.

Gosti na predavanjima kod srednjiškolaca bili su proslavljeni hrvatski reprezentativac i olimpijac, stolno tenisač, Zoran Primorac i svjetska prvakinja atletičarka Sara Kolak, dok se osnovnoškolcima predstavio olimpijac, veslač Damir Martin.  Zoran Marin i Sara su, nakon održanog predavanja,onima koji su to zaželjeli, potpisati razglednicu s fair play porukama. Riječ je o projektu kojim se promiče ideja fair playa, a kojeg provodi Hrvatski fair play odbor u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport i Hrvatskim školskim sportskim savezom.

U ozračju olimpijskog duha i osokljeni pričama o olimpijskom uspjesima iz prve ruke učenici su lijepe želje o duhu fair playa poslali poštom na adrese diljem svijeta.