Skip to main content

ZAVRŠNICA PRVENSTVA GRADA ZAGREBA U ODBOJCI I FUTSALU

Nakon što su u srijedu, 21.3.2018. godine, odigrane finalne utakmice Prvenstva Grada Zagreba u košarci i rukometu za osnovne i srednje škole, SD Dubrava je i u srijedu, 28.3.2018. godine, bila mjesto odigravanja finalnih utakmica, ali ovaj put na rasporedu su bili odbojka i futsal.

Šesnaest ekipa u osam utakmica borilo se za naslov Prvaka Grada Zagreba i plasman na Državno prvenstvo u Poreč.
Djevojčice su započele jutro sa finalnom utakmicom u odbojci u kojoj su se sastale OŠ Vjenceslava Novaka i OŠ Otok. Ekipa OŠ Vjenceslava Novaka uvjerljivom igrom, predvođena najboljom igračicom finalne utakmice Mateom Smoljan, odnosi pobjedu rezultatom 2:0 (25:14, 25:21).
Finalnu utakmicu za dječake odigrale su ekipe OŠ Marina Držića i OŠ Ivana Gorana Kovačića. Kao i prošle školske godine, prvo mjesto i plasman na Državno prvenstvo osvojili su dječaci OŠ Marina Držića rezultatom 2:0 (25:19, 25:16). Najboljim igračem finalne utakmice proglašen je igrač OŠ Marina Držića – Karlo Pejić.
U konkurenciji djevojaka i mladića srednjh škola naslov Prvaka Grada Zagreba osvojili su mladići i djevojke Športske gimnazije. Djevojke su uvjerljivom pobjedom svladale XV.gimnaziju u dva seta (25:10). Mladići Športske gimnazije bili su bolji od mladića Gimnazije Tituša Brezovačkog rezultatom 2:0 (25:15, 25:19). Najboljom igračicom finalne utakmice proglašena je Božana Butigan iz Športske gimnazije, a najboljim igračem Gabrijel Ivančić iz Športske gimnazije.


Nakon odbojke odigrane su četiri finalne utakmice u futsalu. Prvu finalnu utakmicu odigrale su djevojčice OŠ Brezovica i OŠ Čučerje. Pobijedile su djevojčice OŠ Brezovica rezultatom 4:0. Najbolji strijelci Prvenstva Grada Zagreba bile su Manuela Čižmešija i Tina Pršir iz OŠ Brezovica.
Uzbudljiva utakmica odigrana je između OŠ Antuna Gustava Matoša i OŠ Bukovac. Grad Zagreb na Državnom prvenstvu predstavljat će dječaci OŠ Antuna Gustava Matoša koji su pobijedili rezultatom 6:4. Najbolji strijelac Prvenstva je Ivor Bašić iz OŠ Vrbani koji je na prvenstvu zabio 23 gola.
U konkurenciji srednjih škola kod djevojaka i mladića finale su igrali Športska gimnazija i Prirodoslovna škola Vladimira Preloga. Djevojke Športske gimnazije pobijedile su rezultatom 7:0, sigurnom i uvjerljivom igrom. Najbolji strijelac kod djevojaka je Jelena Dizdar iz Druge ekonomske škole.
Posljednju utakmicu uzbudljivog i zanimljivog dana odigrali su mladići Športske gimnazije i Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Nastup na Državnom prvenstvu izborili su mladići Prirodoslovne škole Vladimira Preloga rezultatom 2:0. Najbolji strijelac Prvenstva je Domagoj Sabljo iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga koji nije sudjelovao u finalnoj utakmici zbog ozljede.
Čestitamo svima ekipama na fer i korektnoj borbi i želimo im sreću na Državnom prvenstvu.
IPL NOVINAR: Dora Držanić, 6.c, OŠ Frana Krste Frankopana