Skip to main content

ODIGRANE ZAVRŠNE UTAKMICE PRVENSTVA GRADA ZAGREBA U KOŠARCI I RUKOMETU ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE

Sportska Dvorana Dubrava u srijedu, 21. 3. 2018. godine, bila je mjesto odigravanja finalnih utakmica Prvenstva Grada Zagreba u košarci i rukometu za djevojčice i dječake 7. – 8. razreda osnovnih škola te za djevojke i mladiće srednjih škola.

Završnica Prvenstva Grada Zagreba u sportskim igrama ujedno je i Poluzavršnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske.
Na rasporedu toga dana bilo je 8 finalnih utakmica u kojima su se tražili Prvaci Grada Zagreba koji će predstavljati Grad Zagreb na Državnom prvenstvu u Poreču. Prve utakmice odigrale su se u rukometu, a završili smo s košarkom.
Prvu utakmicu odigrale su djevojke Gimnazije Sesveta i Gimnazije Tituša Brezovačkog. U reprizi prošlogodišnjeg finala uspješnije su bile djevojke Gimnazije Tituša Brezovačkog rezultatom 20:14. Treće mjesto osvojile su djevojke Prve ekonomske škole. Titulu najboljeg strijelca Prvenstva Grada Zagreba, kao i prošle godine, osvojila je Katarina Glibanski iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga s 33 gola.
Nakon djevojaka na teren su izašli mladići III. gimnazije i XII. gimnazije. U neizvjesnoj utakmici nakon izvođenja sedmeraca pobjedu je odnijela ekipa XII. gimnazije rezultatom 17:15. Treće mjesto osvojila je ekipa Športske gimnazije, a najbolji je strijelac Prvenstva za školsku godinu 2017./2018. Rudolf Zvonimir Šafranko iz III. gimnazije s 46 golova.
Po završetku finalnih utakmica srednjih škola na red su došli osnovnoškolci. U prvoj utakmici u konkurenciji djevojčica ekipa OŠ Malešnica pobijedila je OŠ Jelkovec rezultatom 15:14. Treće mjesto pripalo je djevojčicama OŠ Ljubljanica koje su u borbi za treće mjesto pobijedile djevojčice OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića. Najbolji strijelac u konkurenciji djevojčica je Nika Gavrilović iz OŠ Jelkovec s 28 golova.


U sljedećoj utakmici u konkurenciji dječaka sastale su se ekipe OŠ Jelkovec i OŠ Mate Lovraka. Uspješniji su bili dječaci OŠ Jelkovec rezultatom 17:11. Treće mjesto osvojila je ekipa OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića. Najbolji strijelac također je iz OŠ Jelkovec, Ivan Fučkar s 41 golom.
Nakon rukometa na redu su bile finalne utakmice u košarci. U finalnoj utakmici djevojčica sastale su se OŠ Kajzerica i OŠ Rapska, a pobjednik se znao već nakon prvog poluvremena. Na kraju je slavila OŠ Kajzerica rezultatom 51:10. Treće mjesto pripalo je djevojčicama OŠ Većeslava Holjevca. Najbolji strijelac u konkurenciji djevojčica sa 62 koša bila je Dora Lokmer, OŠ Rapska.
U finalnoj utakmici dječaka sastale su se ekipe OŠ Alojzija Stepinca i OŠ Pavleka Miškine. Od početka do kraja utakmice sve konce u svojim rukama držali su dječaci OŠ Pavleka Miškine koji su na kraju slavili rezultatom 57:24. Treće mjesto osvojili su dječaci OŠ Antuna Gustava Matoša. Najbolji strijelac Prvenstva sa 142 koša je Marko Vučić iz OŠ Pavleka Miškine.
Prva utakmica u konkurenciji djevojaka srednjih škola bila je između Športske gimnazije i III. gimnazije. Pobjedu i plasman na Državno prvenstvo odnijele su djevojke Športske gimnazije koje su bile bolje rezultatom 34:26. Treće mjesto osvojile su djevojke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Emina Hadžihusejnović iz Druge ekonomske škole s 94 koša proglašena je najboljim strijelcem u konkurenciji djevojaka srednjih škola.


Posljednja utakmica bila je rezervirana za mladiće XIII. gimnazije i III. gimnazije. Utakmicu su bolje otvorili mladići XIII. gimnazije, ali velikim preokretom +14 mladići III. gimnazije dolaze do pobjede rezultatom 32:28. Treće mjesto pripalo je mladićima Druge ekonomske škole odakle nam dolazi i najbolji strijelac Lukas Suvak koji je u prvenstvu zabio 144 koša.
IPL NOVINAR:Katarina Vuzem, 6. c, OŠ Frana Krste Frankopana