Skip to main content

TRIJUMF EKONOMISTICA

22. ožujka 2018. godine odražala se poluzavršnica rukometnog natjecanja za djevojke u Kostreni.

Na natjecanju su sudjelovale tri srednje škole: „Ekonomist“ (Ekonomska škola M. Mirkovića) iz Rijeke, „Duga“ (Srednja škola Mate Blažine) iz Labina i „Olimpija 1908“ (Gimnazija Karlovac) iz Karlovca. Četvrta ekipa Senj je odustala iz nepoznatih razloga.
Prvu utakmicu igrali su „Ekonomist“ i „Olimpija 1908“. Nakon nekoliko izjednačenja Ekonomist se uspio odvojiti i preuzeti vodstvo. Prvo poluvrijeme je završilo sa čak 8 golova razlike 13:5. Prvo i drugo poluvrijeme obilježilo je dosta pogrešaka „Olimpije 1908“ pa je „Ekonomist“ to iskoristio i postigao mnogo golova iz kontre. Utakmica je završila rezultatom 20:12.


Drugu utkmicu igrali su „Olimpija 1908“ i „Duga“. Umorni od prethodne utakmice, „Olimpija 1908“ je stalno gubila lopte i primala golove. Prvi gol Olimpije 1908 pao je tek u devetoj minuti. Uz jake i precizne udarce „Duge“, prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 6:3. U želji za pobjedom, igračice „Olimpije 1908“ pokušale su se vratiti u igru, ali uz sve manje vremena, pritisak je bio veći pa su popustile. Utakmica je završila pobjedom „Duge“ rezultatom 18:7.


Borba za prolazak na Državno prvenstvo vodila se između „Ekonomista“ i „Duge“. Od uzbuđenja i brzine u početku obje su ekipe griješle. U prvom poluvremenu sve se događalo jako brzo i bilo je puno izjednačenja, ali su Ekonomistice pokazale svoju premoć pri završetku prvog poluvremena koje je završilo rezultatom 7:5. Prednost Ekonomista se s dva gola razlike povećavala već pri početku drugog poluvremena. „Ekonomist“ je završio utakmicu pobjedom i prolaskom na Državno. Konačni rezultat utakmice bio je 17:11.
O pripremama i planovima „Ekonomista“ saznali smo u razgovoru s kapetanicom.
1. Treniraš li rukomet samo u školi ili i izvan nje?
Pa, treniram i izvan nje u rukometnom klubu „Zamet“.
2. Ima li tvoja ekipa neku motivaciju ili moto?
Naravno, trenere, profesore, a i želja nam je otići na Državno i probati osvojiti medalju.
3. Koliko ste se dugo pripremali za ovu utakmicu?
Nismo imali treninge sa školom, ali većina nas je iz istog kluba pa zajedno treniramo.
4. Misliš li da imate šanse na Državnom?
Ne znam koje su ekipe još prošle, ali vidjet ćemo. Nadamo se najboljem.
5. Jesi li mislila da ćete pobjediti?
Nisam bila sigurna, nadala sam se pobjedi. Stvarno je bila velika želja svih igračica proći dalje.
6. Je li naporno igrati 30 minuta?
Pa i nije jer s klubom igramo dva puta po pola sata.

IPL novinar: Anja Baršić