Skip to main content

OŠ Pitomača pomela konkurenciju

Nogomet je sport u kojem se većina pronalazi, voli ga igrati, gledati, a poseban je doživljaj moći pratiti igru svojih prijatelja na većim natjecanjima.

Volite li dobar futsal, u petak, 23.3.2018., mogli ste prisustvovati na Poluzavršnom natjecanju Državnog prvenstva Hrvatske u futsalu za dječake osnovnih škola, u dvorani u Murskom Središću.


Natjecanje je započelo u 10,00 sati uvodnim poticajnim govorima učitelja i predsjednika Međimurskog školskog športskog saveza Aleksandra Puklavca te ravnatelja OŠ Mursko Središće Elvisa Šarića u kojima su istaknuli važnost sportskog duha i timske igre. Hrvatskom himnom događaj je dobio posebnu težinu te se moglo osjetiti da smo na važnom natjecanju.
Osim OŠ Mursko Središće, koja je bila domaćin i predstavljala Međimursku županiju, sudionici natjecanja bili su OŠ Virje za Koprivničko – križevačku županiju, OŠ Pitomača iz Virovitičko-podravske županije i OŠ Novi Marof kao predstavnici Varaždinske županije.
Prvu utakmicu igrala je skupina A, točnije OŠ Mursko Središće protiv OŠ Virje. Prvo je poluvrijeme počelo energičnom igrom gostiju koji su zabili dva gola, no igrači OŠ Mursko Središće brzo su uzvratili te prije kraja poluvremena zabijaju uzvratna dva gola. Drugo poluvrijeme bilo je prava borba te ni jedna ekipa nije uspjela doći do vratnica suprotne ekipe. Utakmica je od početka do kraja bila napeta (4:4) pa su pobjednika odlučili penali (7:6). Igrači OŠ Virje bili su za nijansu mirniji i koncentriraniji u završnoj fazi te su stoga i pobijedili.


U skupini B natjecali su se OŠ Pitomača i OŠ Novi Marof. Obje su ekipe bile vrlo kvalitetne te je opet rezultat bio izjednačen (2:2). Pobjednik je odlučen nakon izvođenja šesteraca (3:2), a to je bila OŠ Pitomača čiji su igrači od početka do kraja igrali smireno.
Počela je borba za brončanu medalju u kojoj su sudjelovale OŠ Mursko Središće i OŠ Novi Marof. U igri OŠ Mursko Središće jasno se vidio pad motivacije i energije što se osjeti i u rezultatu. Predstavnici Varaždinske županije bili su sigurniji u igri i izborili su treće mjesto (6:1).


Utakmica koju su svi nestrpljivo iščekivali bila je utakmica za prvo mjesto, a odvijala se između OŠ Virje i OŠ Pitomača. OŠ Pitomača pokazala je svojom igrom da je najkvalitetnija ekipa u ovom dijelu Hrvatske te je odnijela pobjedu (2:0). Pojedinac koji se je najviše istaknuo bio je upravo iz te škole i pokazao je veliko zalaganje ne samo za futsal već i za fairplay. Nosio je dres s brojem jedanaest, ostat će zapamćen po atraktivnosti u igri, golovima, ali i brzini zbog koje je njegovo ime nakon natjecanja IPL novinarkama ostalo zagonetka, ali je zato i pobudilo zanimanje za intervju s istim igračem.


OŠ Mursko Središće pokazala se kao vrlo dobar domaćin. Kako je natjecanje odmicalo, tribine su se sve više punile. Igra je zanimala učenike cijele škole te su rado dolazili bodriti i igrače drugih ekipa, ne samo svoje.
Natjecanje je trajalo do 13,00 sati kada su podijeljene nagrade za najuspješnije.

IPL novinar: Iva Hranilović