Skip to main content

Futsal - skupina centar

Dana 22.3.2018. održana je poluzavršnica DP u futsalu za učenike i učenice osnovnih škola ( 7.-8. razred ) skupine centar u sportskoj dvorani Osnovne škole Milke Trnine Križ.

Natjecanje su otvorili ravnatelj škole gospodin Zlatko Hasan i načelnik Općine Križ gospodin Marko Magdić riječima podrške za natjecatelje, a atmosferu su podigle mažoretkinje sedmih razreda.
Prvu utakmicu odigrali su učenici škole Čazma (prof. Zrinka Birt) s protivnicima iz Zlatara Bistrice ( prof. Sandra Belinić ). U trećoj minuti, kada su postigli nevjerojatan gol, znalo se da će Čazma pobijediti . Iako su se igrači iz Zlatar Bistrice trudili izjednačiti ,nisu uspjeli i tako je Čazma odnijela pobjedu. Posebno su se isticali Andrijan K. i Benjamin G. –igrači Čazme.

U drugoj utakmici su zaigrale djevojke iz Velike Gorice (prof. Stevan Pribić) i Siska (prof. Tomislav Papeš). Obje strane su se trudile zaštiti svoje golove i do osme minute su se poprilično umorile, ali su se u osmoj minuti djevojke iz Gorice trgnule i izborile za prvi gol. Na kraju drugog poluvremena djevojke iz Siska izjednačile su rezultat na 1:1.Utakmica je završila penalima. Penalom je Velikoj Gorici pobjedu donijela Nika T.

Učenici i profesori OŠ Milke Trnine Križ s nestrpljenjem su dočekali treću utakmicu jer su igrali naši. Pod vodstvom profesora Igora Abramovića dečki su se sukobili s gostima iz Topuskog koje je vodio prof. Nermin Nurkić. Već smo u osmoj minuti gubili s jedan razlike ,ali dečki se nisu dali. Bilo je raznih promašaja, padova, a Luki Stojkoviću dodijeljen je i žuti karton iako mnogi vjeruju da je bilo nezasluženo . U jedanaestoj minuti izbila je svađa između suca i prof. Nermina, ali to se brzo riješilo. Kraj poluvremena je završio rezultatom 1:0 za Topusko. U drugom poluvremenu golove za Trninu postigli su Ivan Cvijanović i Luka Stojković. Rezultat na kraju drugog poluvremena bio je 2:1. Naši su odnijeli pobjedu s jedan razlike. Završilo bi puno gore da nije bilo vješte obrane našeg golmana Mateja Jalžečića.

U četvrtoj utakmici na red su došle djevojke. Ovaj put su igrali Gorica i Rovišće. Djevojke su, za raliku od prethodne utakmice, igrale bez imalo stresa ili ljutnje pa je tako prvo poluvrijeme završilo izjednačenjem od 1:1. U trinaestoj minuti drugog poluvremena djevojka iz Gorice pala je preko svoje protivnice te je nastao kratkotrajan metež. Kraj utakmice je završio rezultatom 5:2 za Veliku Goricu.

Peta utakmica bila je napeta jer su dečki iz Bistrice polako posustajali pred Topuskom pokušavajući očuvati pobjedu. Trgnuli su se u drugom poluvremenu ,ali nisu uspjeli pa su tako dečki iz Topuskog pobijedili rezultatom 7:3.

Šesta utakmica između djevojaka iz Siska i Rovišća prošla je mirno zbog očigledne nadmoći Siska. Rezultat je iznosio 8:0 za djevojke iz Siska.
U zadnjoj , sedmoj utakmici, dečki iz Trnine borili su se za prvo mjesto s dečkima iz Čazme. Naši su dečki u samom startu promašili gol pa se publika na tribinama digla na noge navijajući i bodreći ih do pobjede. Atmosfera se popela do usijanja .

Prvo poluvrijeme završilo je napetim izjednačenjem 2:2. Drugo poluvrijeme donijelo je preokret jer su na samom početku Filip Majer i Luka Stojković zabili golove.

Napetost je rasla kada nas je do završetka dijelilo samo 13 minuta, a u napad je krenuo Benjamin G.-igrač Čazme koji se smatrao povećom prijetnjom za naš tim. Dečki su se, usprkos umoru , trudili zabiti što više golova. Tri minute do kraja Luka S. zabio je gol i tako ostvario rezultat 3:2.

Svi su na nogama bodrili dečke vičući : „ TRNINA!!!“. Nakon nepunih 30 sekundi Luka opet zabija gol. Nedugo nakon još jednog Lukinog gola protivnički golman dobiva crveni karton zbog prekršaja ( srušio je jednog našeg igrača ) . U zadnjoj minuti naši su igrači krenuli na Čazmu bez milosti. Zadnjih 10 sekundi napetost se mogla rezati nožem, a Čazma se silno trudila probiti do gola, no bezuspješno. Trnina je pobijedila rezultatom 7:3. Čazma je pala, a reakcije publike bile su gromoglasne.

Pobjeda u ovoj utakmici značila je da dečki zasluženo odlaze na
Državno prvenstvo u Poreč.

SŠD „Križ“

Poredak timova bio je sljedeći :
Ženski timovi – 1. OŠ Eugen Kumičić,Velika Gorica
2. OŠ Ivan Kukuljević Sakcinski, Sisak
3. OŠ Rovišće

Muški timovi – 1. OŠ Milke Trnine,Križ
2. OŠ Čazma
3. OŠ Vladimir Nazor,Topusko
4. OŠ Zlatar Bistrica

Našim dečkima na Državnom želimo srčanost, hrabrost i borbenost kakvu su pokazali i na ovom natjecanju.
NOVINARI:
Ana Pavlić 8.a
Ema Kladnik 8.b
Gabrijela Ćorković 8.b
Bruna Magdić 7.a
Tamara Martinjak 6.a