Skip to main content

Preciznošću do državnog

U ponedjeljak 19.03.2018., s početkom u 11:00 sati, u Sportskoj dvorani Kostrena, održana je poluzavršnica natjecanja u rukometu. Natjecali su se dječaci u kategoriji osnovnih škola.

Na poluzavršnici igrali su učenici OŠ Kostrena iz Kostrene, OŠ Veruda iz Pule, OŠ Braća Seljan iz Karlovaca te OŠ dr. Jure Torića iz Gospića.
Prvu utakmicu igrali su Gospić i Karlovac. Gospić se od početka isticao svojim odličnim napadima i obranom te je već u prvoj minuti pao gol. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 10 : 5 za Gospić, a do kraja utakmice, preciznim udarcima, Gospić je zabio još 12 golova te je utakmica završila 22 : 9 za Gospić. Unatoč povredi igrača, Karlovac se do samog kraja borio za pobjedu.


U drugoj utakmici igrali su Kostrena i Pula. Obje ekipe su od početka igrale agresivno. Na sredini 1. poluvremena rezultat je bio izjednačen, no na kraju poluvremena Pula je bila u vodstvu. Pri kraju utakmice vodstvo preuzima Kostrena, ali Pula ubrzo izjednjačuje rezultat te se pucaju penali. Obje ekipe su imale odlične pogotke, ali Pula je na kraju završila s jednim golom manje od Kostrene. Konačni rezultat utakmice bio je
17 :17, a u penalima je pobijedila Kostrena s rezultatom 5 : 4.
Utakmicu za treće mjesto igrali su Karlovac i Pula. U početku, vodio je Karlovac, ali do kraja poluvremena rezultat se izjednačio. Uz brze i agresivne napade, u drugom poluvremenu došlo je do preokreta i vodstvo je preuzela Pula. Utakmica je završila s 5 golova razlike te je treće mjesto pripalo Puli s konačnim rezultatom 16 : 11.
Gospić i Kostrena borili su se za 1. mjesto i prolazak na Državno prvenstvo. Kostrena je imala agresivne i brze napade, ali golman Gospića se od početka iskazao odličnim obranama. Poluvrijeme je završilo s jednim golom razlike za Gospić te je uz jake i precizne udarce do kraja zadržao vodstvo. Gospić je pobijedio s konačnim rezultatom utakmice 20 : 15 te se tako plasirao na Državno prvenstvo.


Dojmovi jednog od igrača pobjedničke ekipe:
1. Kakvi su Vaši dojmovi s utakmica?
Odlični, super.
2. Jeste li zadovoljni igrom ekipe?
Jesam.
3. Mislite li da možete pobijediti na Državnom?
Pa mislim da možemo, da.

IPL novinar: Lucija Tomić