Skip to main content

Osječki Mladostaši putuju u Poreč

U utorak, 20. ožujka 2018. u osječkoj spotrskoj dvorani Jug II. održana je poluzavršnica regije Istok za učenike osnovnih škola u futsalu.

Sudjelovale su predstavnici četiri županije: Osječko-baranjsku županiju predstavljala je ekipa Mladost iz Osnovne škole ,,Mladost" iz Osijeka, istoimena ekipa Mladost predstavljala je Vukovarsko- srijemsku županiju (OŠ ,,Josipa Kozarca", Vinkovci), Brodsko-posavsku županiju Školsko sportsko društvo Osnovne škole Matija Antun Relković iz Davora, a Požeško- slavonsku ŠSD Slavonac (OŠ Fra Kaje Adžića, Pleternica). Domaćin ove zanimljive poluzavršnice bila je Osnovna škola Mladost iz Osijeka.
U prvoj polufinalnoj utakmici ekipa iz Davora pobijedila je ekipu i Pleternice rezultatom 4:2. Prvo poluvrijeme prošlo je bez pogodaka, dok je drugo poluvrijeme donijelo puno uzbudljiviju igru i čak šest golova. Strijelci: Nikola Ciprić, Patrik Ivančić i Lovro Ciprić (Davor), Stjepan Matanić (Pleternica).
Drugu vrlo napetu polufinalnu utakmicu igrale su osječka OŠ Mladost i OŠ „Josipa Kozarca“. Mladost je već u prvoj minuti postigla gol (Toni Vučemilović Šimunović). Vinkovčani su izjednačili u 3. minuti (Ivan Ferbežar), ali rezultat nije dugo bio izjednačen jer je već u 4. minuti strijelac prvog gola postigao novi zgoditak. Mladost je do kraja drugog poluvremena s rezultatom 10:5 bila nadmoćna pred protivnikom iz Vinkovaca. Strijelci: Toni Vučemilović Šimunović, Petar Tankosić, Luka Peljušić i Mattia Leonardelli (Mladost), Ivan Ferbežar, Lovro Lešić, Michael Domagoj Suppiger i Marko Goman (Vinkovci).
Treću utakmicu za treće mjesto igrale su ekipe Slavonac iz Pleternice i Mladost iz Vinkovaca. U borbi za treće mjesto pobijedili su Pleterničani s rezultatom 6:3. Strijelci: Dominik Tokić, Leo Subotić , Josip Majetić, Sebastijan Senić (pleternica), Michael Domagoj Suppiger , Lovro Križanović (Vinkovci).
U velikom finalu osječka Mladost bila je uvjerljivo bolja od ekipe iz Davora. Mladostaši sa Sjenjaka s rezultatom 5:0 zaslužili su pobjednički pokal i osigurali odlazak na državnu smotru u Poreč gdje će predstavljati Osječko-baranjsku županiju kao i cijelu istočnu Slavoniju. Strijelci: Petar Tankosić, Toni Vučemilović Šimunović, Luka Peljušić i Mattia Leonardelli. U pobjedničkoj ekipi uz strijelce su igrali i Tin Kuprešak, Bartol Ivan Omazić, Gabrijel Žlender, Matija Medelski, Mateo Pajić i Petar Ivančan.


Nakon utakmica razgovarali smo s igračima. Zanimalo nas je što misle o igri, uspjehu koji su postigli i suđenju. Prvi sugovornik bio nam je Luka Brlić, kapetan momčadi iz Davora.
-Jeste li očekivali pobjedu?
-Jesmo, puno smo trenirali i čekali ovaj događaj.
-Kakvi su bili protivnici?
-Dobri su, imajmo na umu da samo dobri prolaze na regionalno natjecanje i svaka ekipa je dobra.
Pobjednici su bili još razgovorljiviji. Petar Ivančan iz osječke Mladosti bio je jako sretan zbog pobjede:
-Kakav je osjećaj pobijediti?
-Izvanredan! Bili smo nabrijani od početka, očekivali smo pobjedu jer želimo ići na to državno.
-Kakvi su bili protivnici?
-Bili su željni pobjede, sigurno, ali mi smo ih u tome spriječili, nismo im dopustili da pobijede.
-Mislite li da je utakmica bila pravedna?
-Da, naravano.
Kako nogomet nije samo sport nego uključuje i zabavu tako su i ovoga puta nakon održanih utakmica organizatori poveli natjecatelje na zajednički ručak i druženje do povratka kućama. Kao domaćini ovog susreta mi Mladostaši nadamo se da će ovogodišnja poluzavršnica regije Istok natjecateljima i ostalim gostima ostati u lijepoj uspomeni bez obzira na rezultat.

IPL novinar: Dora Šter