Skip to main content

Našički rukometaši i ove godine na Završnici u Poreču

21. ožujka 2018. godine u sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava u Našicama, održano je rukometno poluzavršno natjecanje srednjih škola u konkurenciji mladića.

Srednja škola Isidora Kršnjavoga ugostila je ekipe ŠSD „Mladost“ (Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci), ŠSD „Zrno“ (Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod) i ŠSD „Gimnazija“ iz Gimnazije Požega.

Ekipa našičke srednje škole je s uvjerljivom razlikom i kvalitetnom igrom u polufinalu pobijedila srednju školu iz Slavonskog Broda, a u finalu vinkovačku srednju školu s rezultatom 21-13. Treće mjesto zauzela je ekipa iz Požege s rezultatom 20-9, a četvrto mjesto pripalo je srednjoj školi iz Slavonskog Broda.

Najistaknutiji pojedinac bio je Lovro Kovačević, desno krilo srednjoškolske ekipe iz Našica, a evo i njegovog osvrta na turnir i najave za državno natjecanje u Poreču: " Prva utakmica protiv ekipe iz Broda bila je prema očekivanjima, dobro smo otvorili utakmicu i napravili razliku, te su tako svi igrali i dali svoj doprinos. Finale protiv ekipe iz Vinkovaca bilo je napetije. Prvo poluvrijeme je bilo "gusto", a tek na kraju poluvremena smo napravili razliku, što nam je opet dopustilo rotiranje igrača. Iako nam se prekjučer ozlijedio bitan suigrač Ivan Vulić, nadoknadili smo njegov izostanak i odigrali za njega što smo bolje mogli, a on nas je bodrio s klupe. Što se tiče državnog prvenstva, prošle godine smo pokazali da možemo puno toga, a ove godine ne očekujemo ništa manje."

Srednja škola iz Našica u potpunosti je opravdala ulogu favorita. Na krilima odličnih vratara, čvrste 6-0 obrane, brze tranzicije i efikasnog napada, izborila je državno natjecanje u Poreču, koje će se održati 25., 26., i 27. travnja 2018. godine.

IPL novinar: Karlo Vulić