Skip to main content

POLET POLIJEĆE NA DRŽAVNO

U utorak, 20.3.2018. godine s početkom u 11:00 sati, u Sportskoj dvorani u Kostreni, održana je Poluzavršnica natjecanja u rukometu.

Natjecale su se djevojčice u kategoriji osnovnih škola. Za prolazak na Državno natjecanje borile su se četiri momčadi:
1. ŠSD „Vojak“ – OŠ Vladimir Gortan, Rijeka (Primorsko-goranski ŽŠSS),
2. ŠSD „Polet“ – OŠ Mate Balote, Buje (Istarski ŽŠSS),
3. ŠSD „Slava Raškaj“ – OŠ Slava Raškaj, Ozalj (Karlovački ŽŠSS),
4. ŠSD „Uskok“ – OŠ S. S. Kranjčevića, Senj (Ličko-senjski ŽŠSS).
Prvu polufinalnu utakmicu odigrali su ŠSD „Vojak“ i ŠSD „Uskok“. U prvom poluvremenu, Vojak, s nekoliko obrana svoje golmanice, nije uspio dostići brze napade igračica i puno odličnih obrana golmanice Uskoka. Na poluvremenu, Uskok je vodio s tri gola razlike. Drugo poluvrijeme započelo je napeto te igračice Uskoka, uz svoju agresivnu obranu, nisu dopuštale igračicama Vojaka da dođu do gola. Oba tima se ne predaju, a igračice Uskoka podižu rezultat sa svojim brzim kontrama. Konačan rezultat utakmice je 12:17 za ŠSD „Uskok“.
Odmah nakon prve utakmice, drugu polufinalnu utakmicu odigrali su ŠSD „Polet“ i ŠSD „Slava Raškaj“. Napetost se osjećala na samom početku utakmice. Oba tima svojom agresivnošću odlično obranjuju napade, no golmanica Slave Raškaja istaknula se obranom 2 penala Poleta. Prvo poluvrijeme završilo je samo jednim golom razlike za Slavu Raškaj. Nakon kratkog odmora, igračice Poleta su se probudile te brzim napadima odlično podizale rezultat. U zadnjim minutama utakmice, rezultat se izjednačuje. Ipak, igračice Poleta su se pri samom kraju iskazale te pobijedile konačnim rezultatom 13:11.


Za treće mjesto borile su se momčadi ŠSD „Vojak“ i ŠSD „Slava Raškaj“. Obe momčadi su bile umorne od prethodnih utakmica, ali ih to nije zaustavilo da se bore za medalju. Prva polovica utakmice završila je 4:6 za momčad Slavu Raškaj. Druga polovica započela je s nekoliko odličnih kontra Vojaka te izvrsnim obrana golmanice Slave Raškaj. Tri minute pred kraj utakmice, rezultat se izjednačuje i napetost je u zraku. Svojim trudom, treće mjesto osvojile su igračice Vojaka konačnim rezultatom 12:11.
Za prvo mjesto te za odlazak na Državno natjecanje borile su se momčadi ŠSD „Uskok“ i ŠSD „Polet“. Na početku utakmice, veliku prednost ostvarile su igračice Poleta izvrsnim pogocima. Igračice Poleta odlično su se organizirale u obrani te su vodile na poluvremenu. U drugom poluvremenu igračice Uskoka, brzim napadima i obranom svojeg golmana, izjednačuju rezultat. Na samom kraju utakmice, igračice Poleta, opet svojim izvrsnim pogocima podižu rezultat. Konačni rezultat utakmice je 13:11 za ŠSD „Polet“. ŠSD „Uskok“ osvojilo je drugo mjesto dok je ŠSD „Polet“ osvojilo prvo mjesto te prolazak na Državno natjecanje.


Intervjuirali smo uzbuđenu i sretnu kapetanicu momčadi „Polet“.
1. Jesi li uzbuđena?
Jako, previše.
2. Jesi li zadovoljna igrom i misliš li da ste mogle bolje odigrati?
Uvijek se može bolje, ali zadovoljna sam.
3. Koliko ste se pripremale za ove utakmice?
Jedan trening, haha.
4. Misliš li da možete pobijediti na Državnom natjecanju?
Naravno, uvijek se može kad se hoće.

IPL novinar: Ema Cifrek