Skip to main content

BJELOVAR I ZAPREŠIĆ ODNIJELI POBJEDU

U četvrtak, 15. ožujka 2018. godine, se kao i prošle godine poluzavršnica košarke održavala se u dvorani SŠ Novska.

Uvodnu riječ držali su: Josip Šimunović, prof. i predsjednik Sveza Sisačko-moslavačke županije, Ljiljana Gavranović koordinatorica natjecanja te zamjenica ravnateljice SŠ Novska, Danijela Pauković. U žestokoj konkurenciji kod cura pobjedu su odnijele igračice Zaprešića pod vodstvom Bore Kolaj, prof. Napetu utakmicu finala odigrale su protiv prošlogodišnjih pobjednica poluzavršnog natjecanja, cura iz SŠ Viktorovac. Obavila sam intevju s pobjednicama kako bih saznala kako je vratiti se na prijestolje:
-Koliko dugo trenirate košarku?-
Tamara Benković:”Obe treniramo košarku od prvog osnovne.”
-Što vam znači ova pobjeda?-
Hariett Hartmann:” Ova pobjeda nam mnogo znači jer smo lani izgubile od Viktorovca. Ove godine smo ih pobijedile a imamo i par maturantica koje odlaze iduće godine pa nam je ovo jedna zadnja avantura s njima.”
-Jeste li zadovoljne kako ste odigrale utakmice?-
T.B.:” Zadovoljne smo kako smo odigrale. Mogle smo i bolje odigrati ali i ovo je bilo dobro.”

Zlato ove godine nose dečki Gimnazije Bjelovar. Prvo su pobjedili dečke iz Petrinje, a najžustriju utakmicu odigrali su s Velikom Goricom. Iako je Bjelovar poveo u prvoj četvrtin,i Gorica se vratila, no na kraju zlatni dečki stisnuli i u zadnjoj minuti uspjeli vratiti vodstvo, a ovo su njihovi komentari:
-Koliko dugo se bavite košarkom?-
Jan Zvonimir Vrdoljak:”Ja se bavim košarkom od sedmog razreda OŠ.”
Marin Šobak:” Ja se bavim košarkom od petog razreda OŠ.”
-Jeste li očekivali ovu pobjedu?-
Jan Zvonimir Vrdoljak:”Ne mogu baš reći da smo očekivali, ali smo se nadali. Nadali smo se da ćemo proći dalje i eto uspjeli smo.”
Marin Šobak:”Prije dvije godine igrali smo protiv iste ekipe ali su oni imali četiri pet boljih igrača koji su sada otišli pa smo računali na pobjedu.”
-Što vam znači ova pobjeda?-
Jan Zvonimir Vroljak:”Meni ova pobjeda mnogo znači jer sam ove godine maturant i htio sam nekako obilježiti ovu zadnju godinu. I evo dogodilo se najljepše moguće, prolazak na državno natjecanje u Poreč i kupanac.”
Marin Šobak:”Meni ova pobjeda znači mnogo jer sam do prije godinu dana s Janom zajedno igrao u timu a zatim se on prebacio u drugi tim. Zbog prolazka na državno odigrat ću par zadnjih utakmica s njim što mi puno znači.”
-što kaže trener/voditelj?-
J.Z.V.:” Trener je vrlo zadovoljan. Svi su se držali svog dijela dogovora.”
M.Š.:” Pa trener je zadivovoljan. Na prvu utakmicu je morao potrošiti malo više grlo, ali u drugoj utakmici smo se probudili i bili smo bolji.”

IPL novinar: HANNA KURUZOVIĆ