Skip to main content

Matematičarke imaju formulu za uspjeh

Odbojkašice III. (prirodoslovno-matematičke) gimnazije Osijek, poznatije kao Primag, osvojile su prvo mjesto u poluzavršnici srednjoškolskog natjecanja u ženskoj odbojci skupine Istok, održanoj 14. ožujka 2018. u Osijeku. 

Time su izborile sudjelovanje u završnici natjecanja koja će se održati od 25. do 27. travnja u Poreču. Osječka je gimnazija bila i organizator susreta, a ravnateljica Snježana Barabaš-Seršić nije krila zadovoljstvo atmosferom u Dvorani Jug II i borbenošću svih četiriju ekipa.


Snage su odmjerile III. gimnazija Osijek, Gimnazija Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca, Gimnazija Požega i Gimnazija Matije Mesića iz Slavonskog Broda. U polufinalu osječke su odbojkašice nadigrale požeške rezultatom 2:0 (25:15, 25:19 u setovima), a vinkovačke su bile bolje od brodskih ostvarivši rezultat 2:0 (25:17, 27:25 u setovima). Osječanke su potom u finalu nezaustavljivo nizale blokove i dobre servise te pobijedile Vinkovčanke rezultatom 2:0 (25:15, 25:10 u setovima), a Požežanke su rezultatom 2:0 (25:17, 25:16 u setovima) zauzele treće mjesto.

 


Kapetanica Primaga, maturantica Ema Miličević istaknula je kako je strah, s obzirom na poprilično mladu ekipu koja do sada nije igrala u ovakvom sastavu, bio očekivan. No, dodala je kako je svih 12 djevojaka povezivala velika želja za pobjedom, što je na kraju i rezultiralo prvim mjestom u regiji. „Za državno smo spremne“, najavila je Ema, „i ne sumnjamo kako ćemo se dokazati kao najborbenija ekipa.“ Inače, prvakinje su odbojkašice i većina svakodnevno trenira u osječkim klubovima. Osobito je ponosan bio profesor Igor Dubravčić, voditelj Primaga.
Njihovoj su pobjedi pridonijeli i brojni navijači. Dvorana je bila ispunjena skandiranjem i pljeskom, a valja pohvaliti i uzorno sportsko ponašanje. Repriza ovoga odličnog sportskog događaja očekuje se, naravno, u Poreču.

IPL novinar: Vita Guljaš