Skip to main content

Poluzavršno natjecanju u futsalu za djevojčice

Dana 7. 3. 2018. godine u dvorani Osnovne škole Prelog održalo se međužupanijsko natjecanja djevojčica osnovnih škola u futsalu.

Na natjecanju su sudjelovale OŠ Prelog, OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, OŠ Sveti Đurđ te OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice. Prije početka utakmica, zbor Osnovne škole Prelog otpjevao je himnu, a ravnateljica Nina Lesinger pozdravila je sve prisutne i zaželjela im puno sportskih uspjeha.

Prva utakmica održala se između OŠ Prelog i OŠ Sveti Đurđ. Od samog početka utakmice, Osnovna škola Prelog imala je velike šanse koje nije iskoristila. Nakon time outa u 12. minuti, Osnovna škola Sveti Đurđ je naglo poboljšala svoju igru. Stvarala je velike prilike te je u posljednjoj minuti igre zabila gol za konačnih 1:0.

Utakmica održana između OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice i OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice bila je napeta od samog početka. Već u 1. minuti Koprivničanke zabijaju svoj prvi pogodak, a nedugo zatim zabile su još jedan pogodak, što ih je dovelo u prednost od 2:0. OŠ Davorin Trstenjak Čađavica nije dugo čekala, već je u 5. minuti zabila pogodak. Koprivničanke su u zadnjoj minuti prvog poluvremena zabile još jedan pogodak kako bi na kraju poluvremena potvrdile prednost od 3:1. U 6. minuti drugog poluvremena OŠ Davorin Trstenjak je zabila svoj drugi, a nedugo zatim, OŠ Antun Nemčić Gostovinski svoj četvrti pogodak za konačan rezultat od 4:2.

U susretu OŠ Prelog i OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice golovi su padali kao ludi. OŠ Prelog je već u drugoj minuti zabila pogodak. Samo nekoliko trenutaka kasnije zabija još dva pogotka za redom, što je OŠ Prelog odvelo u prednost od 3:0. OŠ Davorin Trstenjak trudila se braniti, no nije se uspjela obraniti od četvrtog gola OŠ Prelog. U 13 minuti uspjela je probiti obranu OŠ Prelog, te golmanici kroz noge dale su svoj prvi pogodak. U drugo poluvrijeme OŠ Davorin Trstenjak ušla je veselo pogotkom u 2. minuti. Nisu dugo slavili, jer im je OŠ Prelog zadala svoj peti pogodak u 5. minuti. OŠ Davorin Trstenjak na kraju zadaje posljednji gol na utakmici u 7. Minuti te igra završava rezultatom od 5:3.

Zadnja utakmica koja se odvila bila je između OŠ Sveti Đurđ i OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice. OŠ Sveti Đurđ zabila je svoj prvi pogodak u 2. minuti. Koprivničanke su se sve vrijeme uspješno branile. Nakon poluvremena, OŠ Antun Nemčić Gostovinski imala je par velikih prilika, no nije ih iskoristila. OŠ Sveti Đurđ zabila je svoj drugi pogodak i time postižu rezultat od 2:0.

 

Nakon odigranih utakmica, slijedila je dodjela medalja.
1. mjesto osvojila je OŠ Sveti Đurđ
2. mjesto osvojila je OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice
3. mjesto osvojila je OŠ Prelog
4. mjesto osvojila je OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice

Prateći utakmice, zapazila sam učenicu OŠ Sveti Đurđ Patriciju Crkvenčić koja se istaknula svojom borbenošću i timskom igrom i postavila sam joj nekoliko pitanja.

Kada si se počela baviti nogometom?
Nogometom se bavim već 5 godina. Svi u mojoj obitelji vole nogomet, pa sam ga i ja zavoljela.

Znamo da ovo i nije baš ženski sport. Tko ti je najveća podrška u igranju nogometa?
Najveća podrška su mi roditelji i prijatelji. Nogometom se bave i moj tata i brat.

Jesi li očekivala pobjedu?
Nisam (smijeh).

Što ti predstavlja ova pobjeda?
Ova pobjeda mi predstavlja veliki motiv da postignem još nešto veće.

Kome si najviše zahvalna za ovaj uspjeh?
Najviše sam zahvalna učiteljici, prijateljima iz škole i svojim suigračicama.

Tko ti je uzor u ovom sportu?
Cristiano Ronaldo.

Što misliš o konkurenciji na državnom natjecanju?
Bit će teško...

Što očekuješ od državnog natjecanja?
Pa, očekujem barem 3. mjesto.

IPL novinar: Lorena Dodlek