Skip to main content

Futsal natjecanje

Šestog ožujka 2018. godine u Osijeku je odigrano županijsko natjecanje u ženskom malom nogometu. Osijek je kao domaćin ugostio tri ekipe srednjih škola koje su došle zajedno sa svojim trenerima iz Požege, Slavonskog Broda, Vinkovaca, ujedno i Osijeka boriti se za prolaz na državno natjecanje.

Sve je započelo svečanim otvorenjem u 11:00 sati, u športskoj dvorani Zrinjevac. Prvu utakmicu su odigrale ekipe ŠŠD OBRTNIK iz Požege protiv ŠŠD ZRNO iz Slavonskog Broda. Utakmica je bila neizvjesna do samoga kraja ali je završila pobjedom ekipe iz Požege. Druga utakmica se nastavlja između ekipa ŠŠD MLADOST iz Vinkovaca protiv ŠŠD TRGOS iz Osijek, utakmica se završava pobjedom TRGOS-a.
U istom navijačkom duhu se odigrala treća utakmica ujedno i zadnja u kojoj su se ekipe ŠŠD TRGOS i ŠŠD OBRTNIK iz Požege borile za prvo mjesto .Uvjerljivu pobjedu odnose TRGOS-i kao i izboreno prvo mjesto i prolaz na državno natjecanje. Drugo mjesto je pripalo ekipi ŠŠD OBRTNIK iz Požege, a treće mjesto ŠŠD ZRNO iz Slavonskog Broda. Sve djevojek su se istaknile i pokazale kako s ljubavlju i strašću igraju nogomet i uživaju u njemu. A mi smo posebno porazgovarali sa igračicom ekipe TRGOS-a koja se posebno istaknila sa najviše zabijenih golova na utakmici i koja nam je otkrila nešto više o sebi i ljubavi prema nogometu.


ENA PERNAR(16) ''Osam godina treniram nogomet, sve je počelo kada sam prvi put zaigrala sa dečkim na igralištu u naselju, od tad mi se stvorila ljubav za loptom i nogometom. Ena je na naše pitanje koje je glasilo: ''misliš li da je nogomet samo muški sport?'' odgovorila kratko i jasno NE! Nema muško-ženskih sportova, to su samo predrasude, ja mislim da mi cure možemo trenirati svaki sport baš kako i dečki. Ena nije samo dio školske ekipe, već trenira za nogometni klub Osijek i igra za Reprezentaciju, te se sanja i nada se budućoj uspješnoj nogometnoj karjeri.
Svim curama iskreno čestitamo, a ekipi TRGOS želimo sreću na državnom natjecanu u Poreču!

Ipl novinar: Ivana Rado