Skip to main content

Badminton je lijep sport

Prošla su vremena "reketa", kako je moja mama zvala taj sport. Igrao se na livadi, tko će duže zadržati lopticu u zraku. A danas, u natjecateljskom badmintonu, cilj je potpuno drugačiji, da protivniku loptica što prije padne na njegovu stranu.
U Šibeniku, na Poluzavršnom natjecanju skupine "Jug" za osnovne i srednje škole (M i Ž), igrao se pravi, pravcati badminton.
U kategoriji srednjih škola nastupile su po tri momčadi i u konkurenciji mladića i djevojaka, bez predstavnika Zadarske županije. Kod djevojaka najuspješnije su bile predstavnice Dubrovačko-neretvanske županije - Školsko sportsko društvo Crvena Hrvatska iz Dubrovnika, dok je kod mladića najbolje bilo Školsko sportsko društvo Vis s otoka Visa.
Kod osnovnih škola nastupili su predstavnici sve četiri županije. Kod djevojčica prvo mjesto osvoilo je Školsko sportsko društvo Petka iz Dubrovnika, a kod dječaka Školsko sportsko društvo Visoka iz Splita. 

U dvorani Osnovne škole Meterize u Šibeniku igralo se u ponedjeljak, 5. ožujka 2018. godine, nakon što je zbog snijega u Dalmaciji natjecanje odgođeno. No, odgoda nije poremetila kvalitetu igre te očekujemo odličnu igru naših predstavnika i dobar plasman na Završnici DP u Poreču.
Sretno!
IPL novinar: Lana Dubravica