Skip to main content

Šah-mat, pobjeda

 
Održano je Državno prvenstvo u šahu za učenike osnovnih škola - skupina zapad (dječaci).
U organizaciji Saveza školskih sportskih društava PGŽ dana 27. veljače 2018. godine s početkom u 11 sati u prostorijama šahovskog doma „Šahovski klub Rijeka“ u Rijeci, Blaža Polića 2/II. održano je Poluzavršno natjecanje u šahu, skupina zapad za dječake i djevojčice. Povjerenik natjecateljskog programa bio je Bojan Birk, ujedno i predsjednik natjecateljskog povjerenstva. Uz njega su u povjerenstvu bili i voditelji momčadi ŠSD koje su sudjelovale u natjecanju.
U konkurenciji Dječaka sudjelovale su ekipe ŠSD: OŠ Omišalj iz Omišlja, OŠ Veruda iz Pule OŠ Dubovac iz Karlovca i OŠ Velebit, OŠ dr. Jure Turića iz Gospića. Natjecanje je održano, uz suce, mjeritelje, zapisničare i dežurnog liječnika u vremenu od 11 do 13:45 sati.
Nastupilo je 17 natjecatelja, a najuspješniji natjecatelji bili su iz OŠ Omišalj koji su u toj konkurenciji osvojili 1. mjesto, dok su 2. mjesto osvojili natjecatelji ŠSD Velebit, 3. mjesto natjecatelji iz ŠSD Dubovac, a 4. mjesto natjecatelji ŠSD Veruda.
Najbolji je natjecatelj ŠSD Omišalj Nikola Dujmović učenik osmog razreda koji nam je nakon završetka natjecanja rekao da je šah interesantan i zahtjevan sport kao i svi drugi sportovi, i da šah igra od drugog razreda. Nikola je tijekom razgovora naglasio da je šah sport koji se ne temelji na fizičkoj već na psihičkoj snazi.
Nakon natjecanja, objave rezultata, proglašenja pobjednika i podjele priznanja svi sudionici natjecanja su imali zajednički ručak u restoranu „Index“ u Rijeci gdje su se međusobno bolje upoznali.
Čestitamo svim sudionicima, a posebno pobjednicima. Svima želimo puno uspjeha na sljedećim natjecanjima.
 
IPL novinar: Sara Budimir