Skip to main content

Poluzavršno natjecanje osnovnih i srednjih škola u badmintonu

 
U utorak, 27. veljače 2018., u Novskoj je održano Poluzavršno natjecanje državnog prvenstva osnovnih i srednjih škola u badmintonu. Na natjecanju osnovnih škola je sudjelovalo šest ekipa iz tri županije. Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljale su ekipe dječaka i djevojčica iz I. osnovne škole Bjelovar, Zagrebačku županiju su predstavljali učenici iz Velike Gorice i to dječaci iz Osnovne škole Juraja Habdelića, a djevojčice iz Osnovne škole Eugena Kumičića. Sisačko-moslavačku županiju predstavljale su ekipe dječaka i djevojčica Osnovne škole Novska. Natjecatelje i voditelje pozdravila je ravnateljica Osnovne škole Novska, Antonija Mirosavljević, a natjecanje je otvorio predsjednik Školskog sportskog saveza SMŽ, Josip Šimunović. Svečano otvorenje svojim nastupom uljepšale su Novljanske mažoretkinje.
Prvo mjesto u obje kategorije osvojili su učenici Osnovne škole Novska i time ponovili svoj prošlogodišnji uspjeh. Pobjednici i profesor Donald Veble su izjavili kako su izuzetno zadovoljni svojom igrom, ali uvijek može bolje. Također, raduju se ponovnom odlasku u Poreč.
Zanimljivo je da su isti uspjeh postigli i učenici Srednje škole Novska pa su domaćini natjecanja imali razloga za četverostruko slavlje.
IPL novinarka: Nika Baić