Skip to main content

Badminton skupina sjever

Dana 23.02.2018. održana je poluzavršnica školskog natjecanja iz badmintona (skupina sjever) u I. osnovnoj školi Čakovec. Natjecale su se četiri muške i četiri ženske ekipe, igrajući pojedinačno i parove. Sudjelovale su ekipe iz Slatine, Koprivnice, Čakovca, Novog Marofa, Maruševca i Gornje Rijeke.

Zlatni dečki natjecanja bili su iz Osnovne škole Gustav Krklec Maruševac s ostvarenim rezultatom 9:3 što im je osiguralo plasman na državno natjecanje. Drugo plasirana je muška ekipa iz Čakovca s rezultatom 7:4, zatim Slatina s 6:6, te na četvrtom mjestu dječaci iz Gornje Rijeke s ostvarenih 1:9.

Najbolja ženska ekipa je iz Osnovne škole "Bruno Ester" iz Koprivnice s iznimnim rezultatom 9:0. Pokazale su veliku strast prema sportu i zaslugom se plasirale na državno natjecanje. Slijedi ekipa iz Čakovca s ostvarenim rezultatom 6:3. Treće plasirana ekipa je iz Slatine s rezultatom 3:7. Posljednje mjesto zauzele su djevojčice iz Novog Marofa s 1:9.

 

Sve prisutne oduševila je Linda Terzić iz Koprivnice, koju ni ozlijeđena ruka u gipsu nije spriječila da ostavi srce na terenu. Linda trenira badminton u školi i u slobodno vrijeme već 3 godine. S godinama iskustva stekla je i pozitivni sportski duh te je istaknula da joj pobjeda nije bitna nego da se zabavi i da upozna nove prijatelje. Pohvalila je domaćine natjecanja.

Vjerujemo da će pobjednici skupine sjever i na državnom natjecanju ostvariti odlične rezultate. Želimo im da na krilima sportskog duha i strasti prema badmintonu odigraju izvrsne utakmice u prijateljskom duhu.

IPL novinar: Ela Horvat