Skip to main content

Poluzavršno natjecanje u rukometu za djevojke

Dana 21. veljače 2018. godine u osječkoj športskoj dvorani Zrinjevac održano je poluzavršno natjecanje školskih sportskih društava srednjih škola u rukometu za djevojke.

Za prolazak na državno natjecanje, koje će se održati u Poreču od 25. travnja 2018., borile su se sjajne igračice iz Osijeka, Vinkovaca, Slavonskog Broda i Pakraca.

Natjecanje je počelo u 10:30h, a prve su zaigrale igračice I. gimnazije iz Osijeka, koje su ujedno bile i domaćini ovoga natjecanja, te igračice iz ekonomsko-birotehničke škole iz Slavonskog Broda. Utakmica je, od strane igračica, bila i više nego korektna, a sama igra vrlo zanimljiva, no već krajem prvog poluvremena bilo je jasno tko bi mogao ići u finale natjecanja. Pobjedom 17-7 za finale izborile su se igračice osječkog Gymnicusa.


“Bile smo svjesne da su cure iz Gymnicusa jake protivnice pa je utakmica bila očekivano teška, ali mi smo dale sve od sebe i borile se do kraja, bez obzira na krajnji rezultat”, rekla je kapetanica tima iz Slavonskog Broda, Inga Dunđerović.

Napetu borbu za finale nastavile su nešto kasnije predstavnice srednje strukovne škole iz Vinkovaca te učenice iz Pakraca. Vinkovčanke su osvojile finale s rezultatom 10-18.
Zavirivši u svlačionice rukometašica, popričali smo s pobjednicama. Vinkovčanke su već veselo slavile pobjedu i uzbuđeno iščekivale finale protiv osječkog Gymnicusa. Njihova kapetanica Anja Kuskunović istaknula je važnost njihove pobjede koja se krije u njihovom zajedništvu i timskom radu.

Prije finala, odigrala se utakmica za 3. mjesto između timova iz Slavonskog Broda i Pakraca. Borba je bila napeta. Oba su se tima svom snagom borila za pobjedu te su na kraju, uspjevši ostvariti prednost, pobjedu slavile djevojke iz Slavonskog Broda s rezultatom 8-4.
“Iako smo bile blizu da osvojimo treće, ipak nam je pripalo četvrto mjesto. Možda se baš nismo nešto proslavile, ali smo ponosne jedna na drugu jer smo igrale srcem. Jedna se djevojka čak i ozljedila, ali sve će biti u redu”, rekla je kapetanica tima iz Pakraca, Erna Grčević.

Da su svi jedva čekali finale, kako bi bodrili djevojke, pokazale su i tribine koje su bile sve ispunjenije. Za prvo su se mjesto borile djevojke iz Osijeka i djevojke iz Vinkovaca. Pobjedom od 18-13, na državnom će prvenstvu regiju ISTOK predstavljati ŠSD Gymnicus iz Osijeka!
Ema Guskić, kapetanica pobjedničkog tima, vrlo ponosno priznala je kako se cijela ekipa nadala prvome mjestu te su se borile do posljednje sekunde i zasluženo pobijedile.

IPL novinar: Gorana Ilibašić