Skip to main content

Poluzavršno natjecanje iz badmintona 2018. godine

U dvorani Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu održano je poluzavršno natjecanje u badmintonu, 20. veljače 2018. godine.

Natjecanje je okupilo srednjoškolce iz Čakovca, Varaždina, Koprivnice te Slatine. Natjecali su se mladići i djevojke, igrajući zasebno parove i pojedinačno. Pobjedu i plasman na državno natjecanje odnijeli su mladići iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, ostvarivši odličan rezultat 9:0. Iza njih, na drugome mjestu, našli su se mladići iz Gimnazije Fran Galović, Koprivnica, s rezultatom 6:3, zatim Slatina s 3:6, te na četvrtome mjestu Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin s ostvarenih 0:9.

Ženske ekipe također su pokazale izuzetan trud te su u završnici zlatnu medalju odnijele djevojke iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, s rezultatom 9:1. Slijedi ponovno Koprivnica, ovaj put sa svojom ženskom ekipom i rezultatom 7:9. Brončane bile su djevojke iz Srednje škole Marka Marulića iz Slatine, s rezultatom 3:6. Na posljednjem mjestu našla se Gospodarska škola Varaždin koja je odigrala 0:9. Nakon napete utakmice, jedan od igrača, Borna Vadlja, rado je podijelio neke od svojih dojmova s utakmice. Posebice je pohvalio mladiće iz Srednje škole Marka Marulića iz Slatine koji su tijekom cijele utakmice bili vrlo prijateljski nastrojeni. S druge strane, najnapetija utakmica bila je s mladićima iz Gimnazije Fran Galović, Koprivnica, koji su se žustro borili za svoje mjesto u plasmanu.


Svaka pohvala odlazi svim igračima na izvrsnim utakmicama, a posebno pohvaljujemo zlatne gimnazijalce i gimnazijalke iz Čakovca te im želimo svu sreću na daljnjem natjecanju!

IPL novinar : Neva Žganev