Skip to main content

Poluzavršno natjecanje badmintona - skupina ISTOK

Regionalno natjecanje badmintona osnovnih i srednjih škola regije istok održano je u  Graditeljsko-geodetskoj školi Osijek, 15. veljače 2018. godine s početkom u 11 sati.

Tada je započela žestoka borba za odlazak na državno najtecanje između četiri ekipe djevojčica osnovnih i srednjih škola, te četiri ekipe dječaka osnovnih i srednjih škola.

U kategoriji djevojčica osnovnih škola prvo mjesto osvojilo je ŠSD „Vihor“(OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo), a natjecali  su se još ŠSD „Slap“(OŠ „Dobriša Cesarić“ Osijek), ŠSD „Novoselac“ (OŠ Bartola Kašića Vinkovci) te ŠSD „Okučani“ (OŠ Okučani, Okučani).

 

U kategorijama djevojaka srednjih škola pobjedilo je ŠSD „KKG“ (Katolička gimnazija Virovitica), a natjecali su se još ŠSD „Mladost '96“ (Gimnazija A.G. Matoša Đakovo), ŠSD „Polet“(Gimnazija M.A. Reljkovića Vinkovci) te ŠSD „Gimnazijalac“ (Gimnazija Matija Mesića Slavonski Brod)

U kategoriji dječaka osnovnih škola prvo mjesto osvojilo je ŠSD „AGMA“( OŠ „Antun Gustav Matoš“ Vinkovci) koji su igrali protiv ŠSD „Vihor“ (OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo), ŠSD „Okučani“(OŠ Okučani, Okučani) te ŠSD „Mladost“ (OŠ „Mladost“ Osijek)

U kategoriji mladića srednjih škola pobjedilo je ŠSD „Polet“ (Gimnazija M.A. Reljkovića Vinkovci), a ostale ekipe koje su sudjelovale su ŠSD „Gymnicus“ ( Opća gimnazija Osijek), ŠSD „Gimnazija(PO)“ (Gimnazija Požega, Požega) te ŠSD „Mladi obrtnik“ (Industrijsko-obrtnička škola, Nova Gradiška)

Na državnom natjecanju regiju istok će predstavljati ŠSD „Vihor“, ŠSD „KKG“, ŠSD „AGMA“ i ŠSD „Polet“.

Na tribinama se žustro navijalo za svoje, navijači su bili dodatni igrač na terenu. Međutim, vladalo je veselje i fair play, a to je upravo ono najljepše što sport pruža – prijateljstvo i druženje. Čestitam svima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima, a posebno ekipama koje su osvojile prvo mjesto.  Želim puno uspjeha i sreće na državnome natjecanju ekipama svih regija.

Sportski pozdrav!

 

IPL novinar: Ivana Brajnović, OŠ “ Dobriša Cesarić“ Osijek