Skip to main content

Navijači uljepšali natjecanje

U sportskoj dvorani Intersport, dana 28. travnja 2016. godine održane su finalne utakmice državnog prvenstva za dječake u košarci.

Održale su se polufinalne utakmice između momčadi ŠSD Dragutin Kušlan, Zagreb i ŠSD I. OŠ Petrinja, Petrinja, te ŠSD Čikola, Drniš i ŠSD Plamen, Križevci iz kojih su Zagrepčani i Drnišani bitno izašli kao pobjednici.

Za treće mjesto borili su se dječaci iz OŠ Petrinje protiv OŠ Vladimir Nazor. Nakon duge i energične utakmice u kojoj su igrači ostavili srce na terenu i uložili puno truda i znoja, završni rezultat, 34-31 išao je Križevčanima u korist.

Borba za prvo mjesto održana je između momčadi iz ŠSD Čikola i ŠSD Kušlan. Nakon Čikoline pobjede svi igrači su si u sportskom duhu čestitali na dobro odigranoj utakmici. Posebno je sve gledatelje dojmilo kako su pobjednici nakon utakmice tješili uplakane i tužne protivnike.

Svaka utakmica bila je posebno napeta i neizvjesna, svaka sekunda je bila važna i odlučivala je o pobjedi ili porazu. Vjerni navijači su energično i bez prestanka bodrili svoje favorite. Natjecatelji su također imali i potporu suigrača i voditelja koji su ih navodili kako bi prikazali svoju igru o što boljem svjetlu. Jedna od uputa voditelja I. OŠ Petrinje glasila je ovako: „Lovite loptu u paru, lovite zajedno, lovite kao ekipa, lovite kao jedno!“ što je zasigurno motiviralo igrače da postignu što bolji rezultat.
Dana 27. travnja 2017. u sportskoj dvorani Intersport započelo je državno prvenstvo za djevojčice osnovnih škola u košarci.
Prvu utakmicu u „A“ skupini odigrale su djevojčice iz ŠSD Okit, Vodice i ŠSD Podravac, Virje. Djevojčice iz Vodica su poražene nakon duge, neizvjesne borbe i ozljede koljena jedne od najboljih igračica.
U skupini „B“ prvu utakmicu su odigrale djevojčice iz ŠSD Velebit, Gospić i ŠSD Mihanović 95, Slavonski Brod. Pobjedu su, nakon vrlo napete utakmice odnijele djevojčice iz Slavonskog Broda.
Utakmice su se redom izmjenjivale, bolje ekipe su pobjeđivale, a tribine su se pobrinule za ugodnu atmosferu. Suigrači su se međusobno bodrili i voditelji su svojom podrškom natjecatelje pokušavali navesti na što bolju i kvalitetniju igru.

NIKA VEŽA, IPL novinarka