Skip to main content

Nabrijani rukometaši krenuli u nove pobjede

Kao i po običaju dvorana Veli Jože je 27. travnja 2017. ugostila mlade rukometaše. Rukometaši su ušetali u dvoranu s puno volje, želje i nade za uspjehom. Svi natjecatelji su bili podijeljeni u dvije skupine po tri škole. Nakon zagrijavanja igrači su bili spremni stati na teren i na znak zviždaljke započeti igru.

Napokon je došlo do prve utakmice na ovome državnom prvenstvu u rukometu za osnovne škole. Igra je već u samome početku bila odlučena jer je ŠSD Polet bio uvjerljivo jači te je nabio veliku razliku. U utakmici je ŠSD Polet odnio pobjedu te je osvojio svoju prvu pobjedu. Uz veliku napetost završila je i druga utakmica muškog rukometa u kojem su igrale dvije dobre momčadi. ŠSD Ludbreg sa savršenim dodavanjima i preciznim udarcima ostvaruje više pogodaka i odlazi u vodstvo. Kada je utakmica prišla kraju odlučen je pobjednik, a pobjednik je ŠSD Ludbreg. Nakon dvije odigrane utakmice odigrana je treća najnapetija i najzanimljivija utakmica. Momčadi su bile podjednako jake i zbog toga je došlo do izjednačenja na kraju poluvremena. ŠSD Brcko iz Dugog Sela smatrao je da će lako dobiti protivničku momčad, ali se gadno prevario. Borba je bila vrlo teška, uz puno prekršaja, sedmeraca i deveteraca. Publika je navijala i bodrila ŠSD Polet, ali nažalost nikao se nisu uspjeli obraniti. Kada je završila ta napeta igra ŠSD Brcko ipak se izborio za pobjednika ove utakmice. Završeno je drugo kolo u skupini „A“ između ŠSD Knez Trpimir i ŠSD Malešnica. Knez Trpimir je od samoga početka vodio, a najčešće su golovi bili iz jako dobro smišljenih i bačenih kontri. Međutim što su oni više griješili to je ŠSD Malešnica popravljala svoju situaciju i počela zabijati pogotke. Kako se utakmici bližio kraj većina igrača ŠSD Kneza Trpimira dobivala je dvije minute, ali ipak su uspjeli izboriti pobjedu. Došli smo i do predzadnje utakmice tjst. Zadnje utakmice skupine „A“. Utakmica se igra između dvije momčadi koje su velika razlika jer ŠSD Brcko ima veliku prednost zbog odličnih kontri i dobro smišljenih akcija. Nakon 30 minuta igre ŠSD Brcko pobijedio je ŠSD Ivan Kozarac. Poslije pet muških rukometnih utakmica došli smo i do zadnje koja se igrala među ŠSD Ludbreg i ŠSD Knez Trpimir. Utakmica je bila vrlo jednostavna i ŠSD Kneza Trpimira nije davala nikakav otpor protivničkoj ekipi. Uz veliku podršku navijača ŠSD Ludbreg odnio je pobjedu.

Svaka utakmica je bila sjajna na svoj način, svaki igrač se u nečemu iskazao i pokazao što može. Zar nije to bit cijelog ovog prvenstva? Ne pobjeda, ne poraz, niti mjesta. Bit ovog državnog prvenstva je da dokažeš koliko možeš i da se zabaviš ništa drugo. U rukometu se uvijek iskazuju samo najbolji!

Državno prvenstvo u rukometu za djevojčice

Završilo su i zadnje utakmice ovog državnog prvenstva u rukometu. Finale i polufinale održano je 28.4.2017. u dvorani Veli Jože. Cure su se iskazale i pokazale da se sve može kad se hoće i da nema ne mogu, ne znam i ne želim.

Prva ženska utakmica započela je u 8:45, a u borbi za prolazak dalje borili su se ŠSD Radovan i ŠSD Vojak. Utakmica je počela biti napeta tek u drugom poluvremenu kada je Vojak pokušavao stići Radovan. Nažalost nisu ih uspjeli stići te tako ŠSD Radovan prolazi dalje u borbu za prvo mjesto. ŠSD Vihor i ŠSD Jelkovec stali su na teren i započeli utakmicu vrlo žustro. Utakmica je bila puna akcija, kontri i odličnih udaraca. Trener ŠSD Jelkoveca bunio se protiv sudaca jer je smatrao da ne sude kako treba. Nakon odličnog timskog rada i savršenih dodavanja ŠSD Jelkovec odnio je pobjedu i spretno će se boriti za prvo mjesto protiv ŠSD Radovana. Treće mjesto na državnom prvenstvu odlučila je utakmica između ŠSD Vojak i ŠSD Vihor. Ove dvije ekipe su već igrale jedna protiv druge, a Vihor je pobijedio. Hoće li Vihor dokazati da je bolji pokazati će ova utakmica. Vihor se dokazao kao bolja ekipa te je tako osvojio treće mjesto i ujedno pobijedio s 10 razlike.

Završena je i posljednja utakmica ženskog rukometa na državnom prvenstvu 2017. godine. Obje ekipe su imale super rezultate tijekom natjecanja, ali u državi može postojati samo jedna najbolja rukometna ekipa u osnovnim školama. Na terenu su dale srce, dušu i tijelo i nisu odustajale jer su imale samo jedan cilj, a to je postati prvak. Igrale su ekipe ŠSD Radovan i ŠSD Jelkovec. Cure iz Radovana su se trudile sustići rezultat, ali im jednostavno nije išlo zato što obrana Jelkoveca je bila veoma jaka i nije lako postići pogodak. Uz podršku navijača i trenera ŠSD Jelkovec pobjeđuje i postaje prvak Hrvatske u rukometu za osnovne škole.

Kada su sve utakmice završile i kada su odučeni pobjednici došlo je do podjele nagrada za prva, druga i treća mjesta. Svaka djevojka dobiva medalju, a svaka pobjednička ekipa dobiva pehar. Čestitke svim ekipama i želimo im svu sreću iduće godine na svjetskom!

IPL, Jana Marčinković