Skip to main content

Završeno je natjecanje u stolnome tenisu

Danas, 27. travnja 2017. godine u sportskoj dvorani Intersport saznali smo državne prvake u stolnom tenisu za mladiće osnovnih škola. Momčad ŠSD Alojzije Stepinac Zagreb hrabro i uvjerljivo je osvojila naslov ostvarivši pobjedu u svakom odigranom meču. U utakmici za treće mjesto stolnotenisači ŠSD Šemovec Trnovec Bartolovečki pobijedili su dječake iz ŠSD Rikard Katalenić Jeretov Opatija.
Na samom natjecanju skupilo se šest najboljih momčadi iz cijele Hrvatske. Natjecatelji su cjelokupno natjecanje proživjeli u jednom dahu prožeti sportskim duhom i zabavom, ali isto tako su uložili puno truda i koncentracije kako bi ostvarili što bolje rezultate u svom omiljenom sportu.
U 16.00 sati započeli su prvi mečevi u skupinama. U grupi „A“ svoje snage su prvi odmjerili ŠSD Val Vela Luka i ŠSD Rikard Katalenić Jeretov Opatija gdje su stolnotenisači iz Opatije pokazali da su bolji.
U grupi „B“ to su bili ŠSD Panonija Bršadin i ŠSD Trnovec Bartolovečki. Ovaj meč od početka je ukazivao na trnovačku pobjedu, a mladi sportaši su svojom igrom opravdali ta očekivanja.
Nastup u polufinalu izborile su momčadi ŠSD Stražnik Samobor, ŠSD Šemovec, ŠSD Rikard Katalenić Jeretov Opatija i ŠSD Alojzije Stepinac Zagreb. Nakon vrlo neizvjesnih borbe ipak su se kao bolji pokazali ŠSD Stražnik Samobor i ŠSD Alojzije Stepinac Zagreb.

Finalni meč bio je izrazito napet, suigrači su se međusobno borili, a također imali su i potporu jedni drugih. Borba se, kao što smo već spomenuli, vodila između Zagrepčana i Samoboraca gdje je Zagreb vrlo kvalitetnom i staloženom igrom osigurao svoje zlato oko vrata finalnim rezultatom 3:0. Broncu su isto tako zasluženo osvojili dječaci iz ŠSD Šemovec Trnovec Bartolovečki istim rezultatom.
Iz ne tako poznatog hrvatskog mjesta dolaze nam državne prvakinje osnovnih škola u stolnom tenisu, ŠSD Šemovec Trnovec Bartolovečki bez ijednog izgubljenog meča osvojilo je državno prvenstvo pobijedivši u finalnoj utakmici svoje vršnjakinje iz ŠSD Mladost Bjelovar. Treće mjesto osvojile su djevojčice iz ŠSD Glavoč Crikvenica, a četvrto mjesto zauzele su stolnotenisačice ŠSD Tinka Osijek.

Šest djevojačkih ekipa diljem Lijepe Naše plasiralo se na državno prvenstvo u stolnom tenisu koje se održalo 27. travnja 2017. godine u sportskoj dvorani Intersport. Svojom dominantnom i borbenom igrom djevojke iz Osijeka, Crikvenice, Bjelovara i Trnovca plasirale su se u samu završnicu ovog neizvjesnog prvenstva. Za treće mjesto borile su se djevojčice iz Osijeka i Crikvenice, a pobjedu je ipak odnijela ekipa iz Crikvenice finalnim rezultatom 3:1. Svojom kvalitetnom igrom „najboljom od najboljih“ pokazala se ekipa iz Šemovca konačnim rezultatom 3:0.

Djevojke iz Šemovca hrabro su osvojile ovo prvenstvo te se tako svojim domovima vraćaju okrunjene zlatom!

Nora Hodak, Jana Marčinković, IPL