Skip to main content

Loptice lete na sve strane

Dana 27. travnja 2017 započelo je državno prvenstvo u badmintonu u ženskoj kategoriji. Uzbuđeni igrači pristigli su na teren spremni da kući ponesu zlato. Već se od samog početka vidjela napetost i samouvjerenost među natjecateljima. Nakon govora koordinatora badmintona, Damira Markuša, službeno je natjecanje započelo.
Prvu utakmicu odigrale su ekipe Pule i Osijeka. Uzbuđenje se vidjelo na početku utakmice. Djevojke su bodrili sebe i cijelu ekipu. Cure iz Pule su rezultatom 3:0 odnijele pobjedu.
Drugu utakmicu započele su cure iz Novske i Pule. Utakmica je također bila jako zanimljiva.
Utakmice su išle redom jedna za drugom, a najbolji su naravno došli i do polufinala.
Prvu polufinalnu utakmicu odigrale su ekipe iz Novske i Koprivnice. Utakmica je naravno bila jako zanimljiva. Igrači su bili uzbudljivi pošto je to naravno bilo polufinale, put do medalje. Novska je pobijedila te ušla u finale rezultatom 3:1.
Drugu polufinalnu utakmicu igrale su ekipe iz Pule i Zagreba. Cure iz Zagreba su borbenošću uspjele doći do finala rezultatom 3:2.
Za treće mjesto borile su se cure Pule i Koprivnice. Uzbuđeni navijači, nastavnici, suigrači su sve bodrili. Protivnice su se baš lijepo ponašali jedni prema drugima. Bili su prijateljski raspoloženi. Cure iz Koprivnice su ovaj put bile borbenije te su rezultatom 3:1 osvojile broncu.
U finalnoj utakmici igrale su najborbenije cure. Cure iz Zagreba i Novska. Cure su uz pomoć tribina i navijača. Ekipa iz Novske je imala puno sreće te je ponijela kući zlatnu medalju.
ČESTITKE POBJEDNICIMA I SVIM SUDIONICIMA NA DRŽAVNON PRVENSTVU U BADMINTONU!

Dana 27. travnja 2017. godine u Oš. Marije i Line održana je završnica državnog prvenstva u badmintonu u konkurenciji dječaka. Uzbuđenost među igračima se izrazito vidjela.
Prvu utakmicu odigrale su momčadi iz Rijeke i Zagreba. Igra je bila jako napeta i zanimljiva. Igrači su bili uzbuđeni što su svojim igranjem otvorili prvenstvo. Dečki iz Rijeke su imali više sreće te su odnijeli pobjedu rezultatom 3:2.
Drugu utakmicu su pak odigrale momčadi iz Čakovca i Splita. Pobijedili su dečki iz Čakovca rezultatom 3:0.
Momčad iz Vinkovaca i Rijeke su započeli igru vrlo zanimljivo. Dečki iz Rijeke su pobijedili te osigurali prolazak u polufinale. Utakmica je završila rezultatom 3:0.
Četvrtu utakmicu započeli su dečki iz Novske, koji su ujedno i prvaci, te dečki iz Čakovca. Pobijedila je momčad iz Novske rezultatom 3:1.
Petu utakmicu igrale su momčadi iz Zagreba i Vinkovaca. Pobjedu je odnijela momčad iz Zagreba koji su rezultatom 3:2 ušli u polufinale.
Ulazak u polufinale je osigurala također momčad iz Novske koji su pobijedili dečke iz Splita. Utakmica je završila rezultatom 3:0.
Prvu polufinalnu utakmicu odigrale su momčadi iz Rijeke i Čakovca. Dečki su dali sve od sebe, ali ipak ovaj put je više sreće imala momčad iz Rijeke te je rezultatom 3:2 ušla u finale.
Drugu polufinalnu utakmicu odigrale su momčadi iz Zagreba i Novske. Momci su ponosno stali na teren i krenuli u borbu. Igra je bila vrlo napeta i neizvjesna. U finale je ovaj put ušla momčad iz Novske. Utakmica je završila rezultatom 3:1.
Utakmica za treće mjesto je bila vrlo borbena i jedna od najnapetijih i najdužih. Igra se vodila između momčadi iz Zagreba i Čakovca. Zagreb je ovaj put imao bolju taktiku te je rezultatom 3:2 osigurao broncu oko vrata.
Finalnu utakmicu odigrale su najborbenije momčadi ovog prvenstva, a to su bili dečki iz Rijeke i Novosela. Igra je bila vrlo napeta i neizvjesna. Igrači su imali podršku sa tribina, od trenera i od suigrača. Nakon duge, sjajne igre momčad iz Novosela je uspjela izboriti zlato rezultatom 3:0.
VELIKE ČESTITKE POBIJEDNICIMA I SVIM IGRAČIMA KOJI SU SUDJELOVALI NA OVOM NATJECANJU!
IPL Novinar: Ina Brakus

Detaljnije saznajte o badmintonu djevojke na ovome linku

Detaljnije saznajte o badmintonu mladići na ovome linku