Skip to main content

Poluzavršno natjecanje - SKUPINA ZAPAD

Državno prvenstvo ŠSD srednjih škola Republike Hrvatske u rukometu 2016./2017.
Poluzavršno natjecanje  - SKUPINA ZAPAD –

5.4.2017. odigrana je poluzavršnica Državnog prvenstva u rukometu. Za medalje su se natjecali ŠSD “Gim_Rijeka ” (Prva riječka hrv. gimnazija, Rijeka PGŽ), ŠSD “Duga” (SŠ Mate Blažine, Labin IŽ), ŠSD “Ekonomist” (SŠ Ekonomsko-tur. škola, Karlovac KŽ) i ŠSD “Senia ” (SŠ P.R.Vitezovića, Senj LSŽ).
Prvu polufinalnu utakmicu igrali su „Senia“ i „Ekonomist“. Igrači Karlovca, zbog svojih brzih napada i odličnih obrana, drže vodstvo do poluvremena. U drugom poluvremenu "Senia", odlučan da pobjedi, odigrao je nekoliko kontri te je rezultat na kraju bio izjednačen. Zbog izjednačenja su se morali pucati penali, u kojima su se i igrači i golmani oba tima iskazali. Timovi su i nakon prvih pet penala bili izjednačeni pa su nastavili dalje. Do kraja su igrači "Senie" zabili jedan penal više te se tako plasirali u finale. Konačni rezultat glavnog dijela utakmice bio je 13:13,a s penalima 23:22 za Seniu.

Drugu polufinalnu utakmicu igrali su „Duga“ i „Gim_Rijeka“. Igrači "Duge" su od početka pokazivali agresivnost i odlučnost. Rezultat je do zadnje minute prvog poluvremena bio izjednačen, a u zadnjoj minuti dogodio se prekršaj za "Gim_Rijeku" te se izveo penal i "Gim_Rijeka" je preuzela vodstvo. Do kraja utakmice bilo je jako napeto. Kao i u prvoj utakmici, rezultat je na kraju bio izjednačen te je konačni rezultat glavnog dijela utakmice bio 9:9. Ponovno su se morali pucati penali. "Gim_Rijeka" je imala odlučujući penal, nakon promašaja "Duge", te je zabila i plasirala se u finale. Konačni rezultat utakmice s penalima bio je 13:14 za "Gim_Rijeku".

Utakmicu za treće mjesto igrali su „Ekonomist“ i „Duga“. "Duga" je na početku prvog poluvremena vodila te zadržala vodstvo. U drugom poluvremenu "Duga", iscrpljena od prethodne utakmice, gubi volju za igrom, a "Ekonomist" preuzima vodstvo i do kraja ima veliku prednost. Konačni rezultat utakmice bio je 25:21 za Karlovac.

U finalu su igrali „Gim_Rijeka“ i „Senia“. Brzina igrača "Senie" dovela ih je do vodstva na poluvremenu. U drugom poluvremenu "Gim_Rijeka" stišće "Seniu" te preuzima vodstvo. Uz jaku obranu i brze napade, igrači "Gim_Rijeke" uspjeli su zadržati vodstvo. Do kraja "Senia" nije imala šanse. Konačni rezultat utamice bio je 16:14 za "Gim_Rijeku".

Konačan poredak ekipa:
1. mjesto – "Gim_Rijeka"
2. mjesto –  "Senia"
3. mjesto –  "Duga"

IPL novinar:Anja Barišić; Osnovna škola Kraljevica, Kraljevica