Skip to main content

NAPETOST DO ZADNJE SEKUNDE

Državno prvenstvo ŠSD osnovnih škola Republike Hrvatske u rukometu 2016./2017.
Poluzavršno natjecanje za dječake  - SKUPINA ZAPAD –

5.4.2017. odigrana je poluzavršnica Državnog prvenstva u rukometu. Za medalje su se natjecali: ŠSD “Goran ” (OŠ "I.G.Kovačića", Vrbovsko PGŽ), ŠSD “Polet” (OŠ-SE Mate Balote, Buje IŽ), ŠSD “Dubovac ” (OŠ "Dubovac", Karlovac KŽ) i ŠSD “Uskok” (OŠ S.S. Kranjčevića, Senj LSŽ).

Protivnici prve polufinalne utakmice bili su „Goran“ i „Polet“. Igrači su u utakmicu ušli hrabro i s puno volje.     Zbog zbunjenosti igrača "Gorana", igrači "Poleta" su uz brze napade preuzeli vodstvo te je prvo poluvrijeme završilo s četiri gola razlike za "Polet". U drugom poluvremenu igrači "Gorana" su se trgnuli i u zadnjoj sekundi utakmice izjednačili za 16:16. Talentirani golman "Poleta" nije dao da lopta uđe u mrežu te je od 5 penala obranio 4. Zadnji penal "Poleta" bio je i odlučujući. Njihov igrač je dao sve od sebe i zabio pobjednički gol te osigurao prolazak u finale. Konačni rezultat glavnog dijela utakmice bio je 16:16, a konačan rezultat utakmice s penalima bio je 17:16 za "Polet".

Drugu polufinalnu utakmicu igrali su „Uskok“ i „Dubovac“. "Uskok" je agresivnom igrom na početku vodio, no "Dubovac" je svojom razigranošću na poluvremenu izjednačio rezultat. Tijekom drugog poluvremena došlo je do preokreta. Igrači "Uskoka" su se razigrali te preuzeli vodstvo. Konačni rezultat utakmice bio je 16:14 za "Uskok", koji je prošao u finale dok se "Dubovac" borio za treće mjesto.

Utakmicu za 3. mjesto igrali su „Goran“ i „Dubovac“. U prvoj polovici utakmice "Dubovac" uz brze napade uzima vodstvo pa je prvo poluvrijeme utakmice završilo je s jednim golom razlike za njih. U drugom poluvremenu utakmice igrači "Gorana" su se razbudili te je utakmica završila s tri gola razlike za "Goran". Konačni rezultat utakmice bio je 20:17 za "Goran".

Finale su igrali „Polet“ i „Uskok“. Od početka utakmice bilo je napeto te nije bilo velikih razlika između rezultata. "Uskok" je dobivao puno podrške s klupe, ali nisu imali šanse protiv brzih napada i sjajnih obrana igrača i golmana "Poleta". Nakon izjednačenja, umorni igrači "Uskoka" primili su još tri gola. Konačni rezultat utakmice bio je 18:15 za Buje.


Konačan poredak ekipa:
1. mjesto - Buje
2. mjesto – Uskok
3. mjesto – Goran

IPL novinar: Lucija Tomić; Osnovna škola Kraljevica, Kraljevica