Skip to main content

Gospićanke izborile pobjedu

Gospićanke izborile pobjedu

U utorak, 4.4.2017., dan nakon poluzavršnog natjecanje u futsalu za dječake 7. i 8. razreda, održano je natjecanje iste kategorije samo za djevojčice.

Domaćin je i ovaj put bila  Sportska dvorana Gospić i sudjelovale su tri ekipe:

-OŠ Vladimira Nazora Pazin (MLADOST Pazin), Istarska Županija
- OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice( PETEHOVAC Delnice), Primorsko Goranska Županija
- OŠ dr. Jure Turića Gospić (VELEBIT Gospić), Ličko senjska županija

S početkom u 10:00 natjecanje je otvorila utakmica između Pazina i Delnica. Povele su djevojke iz Pazina koje su do kraja 1.poluvremena postigle još jedan pogodak. Delnice su u 2.poluvrijeme ušle raspoloženije što dokazuje njihov pogodak za 2-1, ali cure iz Pazina se nisu dale smesti, pa su utakmicu zaključile rezultatom 5-1.

Izmorene Delnice u drugoj utakmici susrele su se s domaćinom. Mladim Gospićankama ova je utakmica poslužila samo kao zagrijavanje pred finale. One su s lakoćom odnijele pobjedu zabivši čak 6 golova. Iako su u ovoj utakmici prošle bez pogodka, Delnice zaslužuju svaku pohvalu jer su pokazale izniman trud i borbenost.

Prava napetost mogla se osjetit tek u posljednjoj utakmici između Pazina i domaćina.
Prvo vodstvo Gospića, pa izjednačenje i ponovno vodstvo domaćina. Gospićanke su do samog kraja vodile dva razlike(4-2) što im se vjerojatno činilo nedostižno, ali djevojke iz Pazina iznenadile su i publiku i protivnički ekipu kada su u zadnjim minutama izjednačile rezultat na 4-4 kojim utakmica i završava.

S obzirom da je rezultat bio izjednačen, pobjednik se morao izvući iz prijašnjih utakmica protiv Delnica, a kako su njih cure iz Gospića pobjedile uvjerljivijim rezultatom i tako upravo one "osvajaju" karte za državno. Ovim borbenim curama želimo puno sreće i golova na državnom natjecanju!
IPL novinar: Barbara Bašić; GIMNAZIJA GOSPIĆ, Gospić